Община Свищов стартира 2016 г. с успешно подаден проект

Публикувано на пт, 8 ян. 2016
367 четения

В първия работен ден на Новата година Община Свищов подаде своето идейно проектно предложение “Училище 21 век” в рамките на обявения конкурс “Училища на бъдещето” на Фондация “Америка за България” ден преди крайния срок в партньорство с екип от СОУ “Цветан Радославов”, съобщиха от пресцентъра на Общината.
Основната цел на проекта е трансформация на учебната среда и въвеждане на нови образователни технологии чрез изграждане на Център “Природни науки” на втория етаж на големия учебен корпус. Центърът ще включва два кабинета и прилежащото им хранилище.
Сред основните дейности са ремонти на кабинетите и хранилището, които да позволят те да функционират и като лаборатории. Подобряването и естетизирането на жизнената среда ще е в резултат на поставяне на решетки на радиаторите, щори на прозорците, циклене и лакиране на паркетната настилка на пода.
Техническо обезпечаване и дигитализиране на двата кабинета за ефективен учебен процес – интерактивни учебни дъски, мултимедийни проектори, преносими компютри, дигитални устройства за всеки ученик (таблети), WI-Fi мрежа за Центъра.
Сред амбициозните цели, които си поставя екипът, са: Осъвременяване на учебния процес чрез ремонтиране, обзавеждане, оборудване и дигитализиране на учебните кабинети; подобряване на мотивацията и интереса на учениците към ученето и към резултатите от него; повишаване активността на участие на учениците в учебния процес и подобряване на обратната връзка учител – ученик; доближаване на учебния процес до действителността и реалната практика на европейско и световно ниво.
Разработеният проект “Училище 21 век” е успешен пример за дух на партньорство между Община Свищов и СОУ “Цветан Радославов” в интерес на модернизация на образователния процес на учениците от общината.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново