Община Свищов бе отличена с Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво

Публикувано на пт, 2 Дек. 2022
136 четения

Кметът на Община Свищов Генчо Генчев получи кристален приз и Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Той бе отличен по време на тридневния форум “Българските общини – постигане на европейски стандарт за качество на управлението на местно ниво”, организиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В него участваха членове на Националната платформа на партньорите за добро демократично управление на местно ниво, национални експерти, представители на НСОРБ, на МРРБ, Съвета на Европа и др. Наградата бе връчена от областния управител на Пазарджик Трендафил Величков.
Практиката, която Община Свищов представи и предизвика интерес сред участниците, е презентация на разработената платформа за разделно събиране на отпадъци от юридически лица. Тя има за цел да проследява напредъка на регистрираните юридически лица по дейности, свързани с разделното събиране на отпадъци, като същевременно ги обучава в правилата за това.
Платформата е базов проект, който може да бъде разширяван, допълван и надграждан с още участници и дейности, допълват от местната администрация.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново