Община Сухиндол търси проектант на претоварната станция за животински трупове

Публикувано на вт, 2 сеп. 2014
663 четения

Проектът е за близо 2 млн. лева, станцията трябва да е готова до 30 юни 2015 г.

 

Община Сухиндол търси проектант, който да направи инвестиционното проектиране и техническите проекти за изграждането на бъдещата претоварна станция за животински трупове край града. Забавихме се, защото няма финансиране от държавата, а претоварната станция с хладилните камери е важна за нашия регион, защото сме междинна станция преди екарисажа в Шумен. Ако бяхме напреднали с реализацията на проекта, щяхме да сме от помощ на животновъдите с проблема им по епидемията от болестта “син език”, коментира кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев.

Инвестиционното проектиране за изграждането на пункта за управление на животински отпадъци е разчетено на 91 855 лв. без ДДС. До края на ноември тази година трябва да сме готови с проекта, да си подадем документите до ДФ “Земеделие” и да получим авансово плащане, за да стартираме и останалите процедури по строителството и оборудването, посочи инж. Чернев.

Договорът за изграждането на претоварна станция, в чиито хладилни камери ще се съхраняват при минус 33 градуса животинските трупове, беше подписан от кмета на Сухиндол инж. Пламен Чернев на 30 декември 2013 година. Стойността на проекта е за близо 2 милиона лева. Финансовата помощ е от Държавен фонд “Земеделие” по мярка 321 “Основни услуги за населението и икономиката на селските райони”.

Проектът “Изграждане на инфраструктура за управление на животински отпадъци”, чиято точна стойност е 1 964 307,93 лв., включва изграждането на пункт за съхранение на животински отпадъци от областта, оборудване и закупуване на специализирани транспортни средства.

Станцията трябва да е готова най-късно до 30 юни 2015 година. Тя ще се изгражда в източната част на Сухиндол на разстояние 250-300 метра от последните дворове.

Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново