Община Сухиндол продава на търг перални и печки

Публикувано на вт, 16 Апр. 2013
874 четения

Масова разпродажба на нафтови печки, перални машини, радиатори и хладилници по десетина лева организира Община Сухиндол. Търгът е насрочен за 29 април.
На тезгяха се вадят 41 артикула на обща стойност 20 359 лева с ДДС. Стоките са бракувани и негодни за употреба, уточни пред “Янтра ДНЕС” секретарят на Общината Маринела Пазвантова.
Целта е да си разчистим къщата, а в бюджета да влязат свежи пари. Има законови пречки да предадем тези уреди на вторични суровини и начинът е да ги продадем на търг, коментира Пазвантова.
Някои от бракуваните вещи са почти полувековни, като например хладилник “Саратов”, оценен на 9 лева, или пералнята “Роса” по 3,60 лева. Най-евтината стока на търга са две електрически печки “Елба” за по 1,20 лева.
След ремонтите на уличното осветление общинските складове се напълниха с тела на улични лампи, които сега продаваме по 2,40 лева, коментира секретарят на Сухиндол. Търсят се купувачи на две автоспирки, оценени общо за 476,40 лева. На търга излизат и бракуван камион ЗИЛ, бетонобъркачка, разкомплектован бетоновоз и сметосъбирачна машина.
З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново