Нов водопровод решава проблемите в Малки чифлик

Публикувано на пн, 9 окт. 2023
349 четения

Даниел Панов представи младия Теодор Селимски – кандидата за кмет на селото

Кметът на Велико Търново Даниел Панов започна разговори с ръководството на “ВиК Йовкови” за прединвестиционно проучване за изграждане на нов водопровод за село Малки чифлик. На среща с жителите на селото Даниел Панов, който се кандидатира за четвърти мандат от ГЕРБ за кмет на община Велико Търново, заяви, че има възможност допълнителното водоснабдяване да е от кв. “Света гора”. ВиК специалистите ще определят най-оптималното трасе на съоръжението, с което ще се реши един от най-наболелите проблеми на Малки чифлик.
Близо един милион лева е инвестирала Община Велико Търново в населените места за последната година. 500 хиляди лева отпуска общинският бюджет през програмата “Местни инициативи”, за които обществени съвети и инициативни групи подават своите проекти за благоустрояване на селищата и още над 350 хиляди лева от инвестиционната програма на Общината са предоставени на населените места. Отделно от това 30 % от приватизацията на общински обекти в населените места се връщат обратно в тях, припомни Даниел Панов.
Филиал на детска градина “Св. св. Кирил и Методий” в с. Малки чифлик е друг основен приоритет, посочи Панов, а за целта ще бъдат ремонтирани помещения в читалището, заяви Даниел Панов. Условието е децата и родителите им да са с адресна регистрация в селото. По-добра среда чрез ремонти на детската площадка, още кътове за отдих, развитие на читалищната дейност и на пенсионерския клуб, модернизация на центъра за работа с деца, активна работа за започване и изпълнение на проекта за ремонт и изграждане на допълнителни мощности към водоснабдителната система на Малки чифлик са част от управленската програма на 33-годишния Теодор Селимски, кандидат за кмет на Малки чифлик от ГЕРБ.
“Млад човек, роден и израснал в селото, в което и аз се чувствам като у дома си – тук е минала немалка част от детството ми. И днес Теодор Селимски живее в Малки чифлик, където отглежда децата си. Има волята, енергията и визията как трябва да се развива селото – управленската му програма е амбициозна, заедно ще успеем да я реализираме”, категоричен е Даниел Панов.
Селимски пое ангажимент пред жителите на Малки чифлик да работи за по-безопасна транспортна среда в селото чрез изграждане на два “легнали” полицая, да търси съдействието на Пътната агенция за удължаване на мантинелата на главния път София – Варна при разклона за селото и подобряване на обществения транспорт.
“С новата транспортна схема, по която работим от месеци, ще подобрим градските превози, включително и до Малки чифлик. Едно от решенията е да се възстанови автобусната линия от Велико Търново през Малки чифлик, Шереметя до Арбанаси и се увеличат курсовете. А старият път от селото до язовира и парк “Света гора” е опция за нова велоалея”, добави Даниел Панов.
В срещата в Малки чифлик се включиха и кандидатите за общински съветници на ГЕРБ Росица Димитрова и Йордан Цветанов, които при разговорите си с местните жители поеха ангажименти да работят за подобряване на медицинското обслужване на хората, предстои за пенсионерския клуб да бъде доставен климатик.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново