Нека вместо да се намесваме в споровете на другите народи да обърнем поглед към проблемите на нашия народ

Публикувано на пт, 17 май 2024
247 четения

В тези турбулентни времена, когато светът се върти в хаос и несигурност, е лесно да се изгубим в глобалните проблеми и да забравим за болките у дома. България не е ключов играч на световната сцена, способен да променя изхода на конфликти между велики сили, но за нас, шестте милиона българи, които живеем в границите на нашето Отечество, тя остава най-важният фактор.
България не воюва, но много от селата ни са като в следвоенно положение. България не воюва, но хората ѝ гладуват. Има глад за хляб, глад за култура, глад за по-добро образование, глад за усещане за справедливост. Българите не усещат справедливи своите управници, не усещат подкрепа в институциите, не усещат сигурност в своето препитание и бъдеще. Обзел ни е страх и недоверие.
Видяхме как нашите сънародници, изтощени от безкрайни трудности, са принудени да търсят по-добър живот далеч от родината, оставяйки зад себе си семейства и приятели. Не е справедливо нашите деца да мият чинии на Запад, докато могат да израстват и да се развиват у дома. Ние, българите, заслужаваме вниманието и грижите на нашите лидери, тъй като твърде дълго сме страдали от лошо управление, което е обезсилило мнозина до краен предел.
Нека вместо да се намесваме в споровете на другите народи да обърнем поглед към нашата земя и да работим усилено за възстановяването на България като силна, справедлива и привлекателна страна за нашите млади хора. Защото помага силният, слабият се бори първо за оцеляването си.
В нашата страна имаме нужда от лидерство, което вижда по-далеч от следващите избори и политическите игри. Нуждаем се от дълбоко и последователно внимание към вътрешните ни нужди, образованието и икономическото развитие, което може да задържи младите ни хора у дома, да им предложи достойно бъдеще тук, в България.

Цвета Галунова – кандидат за народен представител в 50 Народно събрание
Бюлетина 24
Преференция 104

loading...
Пътни строежи - Велико Търново