Национални дни на кариерата през април ще срещне работодатели и търсещи работа и в град Велико Търново

Публикувано на пн, 18 мар. 2024
296 четения

2023 година беше предизвикателна в икономическо отношение, а първото тримесечие на 2024-та следва същата динамика. С по-бавни темпове и повече предпазливост бизнесът търси начини да се справи с настъпващата икономическа криза. Част от работодателите в страната ще продължат да се сблъскват с трудности при привличането на професионалисти и ще бъдат все по-внимателни при наемането на нови служители.

Дори и във времена на труден и непредсказуем пазар на труда има компании, които усилено наемат и разширяват екипите си. Най-мащабният кариерен форум в България – Национални дни на кариерата, е мястото, където същите тези компании с реални работни места могат да се срещнат с бъдещите си служители.

За 23-та поредна година Национални дни на кариерата ще представи водещи работодатели, отворените им позиции и кариерни възможности. Шест академични града – София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Русе и Габрово. Вече над 80 компании са заявили участие. Събитието стартира в София на 6 април, а датата на форума за град Велико Търново е 9 април – във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, пети корпус. Всички участващи компании в град Велико Търново могат да бъдат разгледани тук.

Записванията за работодатели за всички събития продължават, но местата са ограничени.

Дигиталният обмен на данни между търсещите и предлагащите работа отново ще бъде застъпен по време на форума през 2024 година като част от зелената политика на JobTiger.  За първи път тази година входът за посетители е безплатен, но със задължителна регистрация в ScanFactor: регистрацията дава възможност за директно споделяне на CV-то с работодатели – максимално лесно и с още по-голям шанс за посетителите да се откроят.

Кога и къде ще се проведат Национални дни на кариерата?

  • София – 6 април – Грандхотел „Милениум“ София, Конферентни зали на ет. 2
  • Велико Търново – 9 април – Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус
  • Габрово – 11 април – Технически университет
  • Пловдив – 13 април – Пловдивски панаир, Конгресен център
  • Варна – 13 април – Хотел-галерия „Графит“
  • Русе – 16 април – Русенски университет „Ангел Кънчев“

Организатор на събитието е JobTiger. Златен спонсор на събитието е Austrian Business Agency.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново