Над 5 млн. лв. и 36 обекта в капиталовата програма на Община Горна Оряховица

Публикувано на пт, 11 ян. 2019
675 четения

С 36 обекта стартира капиталовата програма на Община Горна Оряхвоица за 2019 г. Тя е на стойност 5 080 326 лв., а финансирането е от пет източника – целева субсидия за капиталови разходи от републиканския бюджет, собствени средства в делегираните от държавата дейности, заемни и целеви средства от 2018 г. В програмата са включени всички дейности – здравеопазване, социални дейности, култура, спорт и др.
За тази година са предвидени ремонтни дейности на здравните служби в селата Драганово и Крушето, както и в МБАЛ “Св. Иван Рилски”. Заделени са също средства за клуба на пенсионера в Драганово и Янтра, както и за Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в Драганово.
Три детски площадки ще бъдат изградени в Горна Оряховица, Долна Оряховица и Драганово. В програмата са заложени ремонт на спортна зала и доиграждане на спортната площадка в Поликраище, както и изграждане на съблекалня за детско-юношеската школа на ФК “Локомотив”.
Четири читалища ще бъдат ремонтирани, едно от които основно. Това са НЧ “Напредък 1869” и читалищата в Драганово, Горски горен Тръмбеш и Долна Оряховица. Предвиден е ремонт и на покрива на градската художествена галерия и Младежкия дом.
За тази година е заложена подмяна на автобусни спирки в Горна Оряховица и Долна Оряховица, ремонт на пътя Паисий – Стрелец, на пътища в Писарево и Първомайци, закупуване на техника за метене, миене на улици и зимно поддържане. В капиталовата програма има средства и за довършване на площад “Георги Измирлиев” до читалище “Напредък – 1869” и цялостно асфалтиране на улици.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново