Младежите искат да участват в управлението

Публикувано на пн, 25 Февр. 2013
673 четения

Младежи от последните протести във Велико Търново се събраха на дискусия в събота, организирана от движение “ДНЕС”, на която обсъждаха предложения за спиране произвола на монополите и подобряване жизнения стандарт на българите. Предложенията, направени на форума, ще бъдат изпратени до бъдещия Обществен съвет при президента.
Основният проблем, повдигнат на дискусията, беше, че младежите се чувстват подготвени и образовани, но ненужни. “За да останем тук, трябва да се промени социалната политика на държавата към нас. На първо място да се възвърне системата на стажовете, да се осъществи пряка връзка между бизнеса и образованието, както и да участваме в управлението, от което има нужда и държавата”, каза Николай Гешев. Той е младежки координатор на “ДНЕС” и един от активните участници в последните протести във Велико Търново срещу монополитите. 27-годишният мъж посочи, че другият основен проблем пред младите след университетската скамейка е много ниската стартова заплата, много лошите условия на труд и на живот. “Всеки един млад, интелигентен и образован човек веднага разбира, че на Запад може да получи много по-добри възможности за развитие и за оценка на труда си. В България само си говорим за проблемите, всички ги знаем, но нищо не се прави”, каза още Гешев.
Областният председател на Гражданско движение “ДНЕС” Мартин Карагеоргиев посочи, че е необходим изцяло нов антимонополен закон и приоритет № 1 на следващия парламент да бъде изработването на такъв закон и свикване на Велико народно събрание. От “ДНЕС” посъветваха гражданите да обжалват пред ДКЕВР надписаните си сметки за ток, което е възможност да не им се спира тока при неплащане, докато се прави проверката.
З. ХРИСТОВА, сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново