Мирослав Трифонов, кандидат за общински съветник от ГЕРБ за Велико Търново: “Успешното управление идва от десните политици”

Публикувано на пт, 6 окт. 2023
597 четения

Мирослав Трифонов е областен председател на СДС – Велико Търново. Убеден демократ, следващ идеите на десния консерватизъм, отдаден на каузата за развитие на Велико Търново. Икономист, възпитаник на СА “Д. А. Ценов”, магистър по застраховане. Работи в ЗАД “Армеец” от 1999 г., като повече от 20 години е управител на регионалната агенция на дружеството. Завършил е музикална гимназия със специалност “тромпет”, 12 г. е бил артист-оркестрант в Градския духов оркестър на Велико Търново. Работи активно за налагане на старата столица като център на културата в България. Кандидат за пети мандат общински съветник във Велико Търново с листата на ГЕРБ.

От 90-те години на миналия век община Велико Търново успешно се управлява само от десни кметове и десни общински съвети и сравнението е много лесно, поглеждайки към близки градове като Плевен, Русе, Ловеч. В сравнение с тях днес старата столица е все по-желан град за живот и развитие от хората. Разбира се, не всичко е постигнато във Велико Търново, но градът и населените места стоят добре и се развиват, запазен е прирастът, градът и районът са живи, казва икономистът Мирослав Трифонов, който има четири успешни мандата като активен и консенсусен общински съветник във Великотърновския общински съвет.
“Разликата между десни и леви е пословична – левите харчат, десните управляват и стопанисват. Велико Търново е стопанисван град в много трудни години, колкото е възможно”, коментира Мирослав Трифонов. Като пример той посочва последния мандат, когато две години ни завладя ковид кризата, последва политическо безвремие и политическа лудост, казва той. “Гласувахме годишен бюджет почти през септември. Е, как да се развива общината, когато на практика няма възможност да оперира със средства? Тези трудности хората не ги забелязват, улисани в желанието си да живеят по-добре, както и аз искам”, казва Трифонов и допълва, че старото военно училище в центъра на града можеше да не изглежда по този начин, но когато липсват средства, да започва да се гради нещо без нужното финансиране, е лудост.
“Старото военно училище, както бъде изградено, ще остане за столетия и ще бележи дали Велико Търново ще се развива като нормален или не толкова нормален град”, посочва Трифонов, отдаден на каузата за развитие на старопрестолния град. “Не съм привърженик чрез референдум да се решава бъдещето за старото военно училище, всички предлагани идеи са добри, но те не могат да бъдат изпълнени заедно, а чрез разумна компилация и това може да стане с решение на професионалисти и публично-частно партньорство, подкрепено от успешно дясно управление”, подчертава той.
“Личният ми приоритет като общински съветник е да оставим на децата хубав и достоен град. От позицията на своите 57 години виждам колко много идеи умряха, преди да се родят, а някои загинаха малко преди да се осъществят. Моята надежда е всички да работим заедно за Велико Търново и до голяма степен до сега Великотърновският общински съвет постига това и сме намирали начина за обединение по важните за града и населените места въпроси. Смело мога за заявя, че Великотърновският общински съвет се държи много по-адекватно от правителствата на страната в последните години”, коментира Мирослав Трифонов. Надеждата му е тази добра атмосфера в местния парламент да се запази, а “това е всъщност дясната политика. Разчитам на хората и от левите партии, които в голямата си част са с десни убеждения, което е радостно, защото десните политици “раждат” добри решения и ще цитирам голямата Маргарет Тачър: “Има два пътя – единият е десен, другият е грешен”, посочва Мирослав Трифонов и е убеден, че Велико Търново отново ще има десен кмет в лицето на Даниел Панов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново