Местна коалиция “ГЛАС НАРОДЕН” подкрепя Станислав Стоянов за кандидат за кмет на Пчелище

Публикувано на пн, 23 окт. 2023
413 четения

Реалистична управленска програма с грижа за жителите на село Пчелище през следващите 4 години представи пред жители на селото кандидатът за кмет Станислав Стоянов. 41-годишният Стоянов участва в предизборната надпревара като независим кандидат, подкрепен от МК “ГЛАС НАРОДЕН” и от още няколко партии и коалиции. Пред препълнения салон на читалището в селото младият кандидат представи себе си и семейството си. Той е горд баща на четири дъщери.
Станислав Стоянов завършва ОУ “Патриарх Евтимий” и ПГЕ “А. С Попов”, специалност Електротехника” . Бакалавър е по икономика от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите – Пловдив. Работил е 17 години в сферата на търговията, а през последните седем като електротехник “Проектиране, изграждане и поддръжка на осветление”.
В началото на срещата той представи мултимедия, която проследява визуално най-спешните проблеми за решаване в Пчелище.
“Знам, че ще е трудно, тъй като не се отпускат достатъчно средства за развитието на малките населени места”, се обърна към пълната зала Стоянов и припомни, че “Всичко тръгва от селата, всички ние произлизаме от малките населени места! Тук живеят нашите майки, баби и дядовци. Проблемът с инфраструктурата е сериозен, но преди асфалтирането на улиците трябва отводняване. Трябва да се работи по изкопаване на канавки за отводнителна система, почистване на дерето и дворно отводняване. Проблемът с крайпътната растителност и извозването също е на дневен ред, това може да се подобри не с много средства. Належащата нужда от тротоари също е налице, това е по-дългосрочен проект. За контейнерите за смет имам яснота за по-добра подредба и позициониране според нуждите на жителите, както и за обособяване на пункт за разделно сметосъбиране”, посочи още Стоянов.
Той сподели с жителите на Пчелище и оригинални идеи за облагородяването на селото, които са изпълними и не костват големи разходи: “Моята визия за подобряване на центъра е свързана с изграждане на фонтан, който да дава живот. Водата е живот! Да има кът за отдих край този фонтан, където всеки може да седне и да отдъхне! Може да се направи и бюст-паметник на книжовника и просветител Стоян Граматиков Кованлъшки, личност, важна и с принос за ограмотяването на населението тук. За да има живот в това прекрасно читалище, да не стои празно, мрачно и скучно, трябва да има дейности! Има много групи самодейци, които търсят изяви, може да каним много такива , всяка седмица да има събития, които да разнообразяват нашето натоварено ежедневие!”, допълни още младият кандидат за кмет.
От името на местна коалиция “ГЛАС НАРОДЕН” кандидатът за общински съветник Йордан Радославов изрази подкрепата за Станислав Стоянов. “Гарантирах на моите колеги, че Станислав Стоянов е много умен, способен и модерно мислещ млад човек! И всички хора, които сме зад него, ще бъдат с него през следващите четири години. При нас има лекари, адвокати, икономисти, инженери, хора на бизнеса, спортни деятели и той ще може да ползва техния ценен опит по всяко време, 24 часа в денонощието”. Надали ще има някъде друг такъв кмет на малко населено място, който ще има 30 човека оперативен щаб! Това го правим само за да подкрепим един много умен и обещаващ млад човек”, каза Радославов.
От името на гражданската коалиция към залата се обърна и кандидатът за общински съветник Димитър Манолов. “Винаги съм се гордял, че аз съм възпитан, израснал и съм се трудил на село и благодаря на хората, които в ранна детска възраст са ме изградили и създали по отношение на трудовите ми навици, родолюбието, вярата и почитта и уважение към зрелите хора! Благодаря ви, че сте се събрали тук, за да подкрепите един човек от нашата черга – това е Станислав Стоянов.
Аз вярвам, че в негово лице ще намерите един добър ваш работник! Защото всички ние, които сме застанали пред вас, кандидатстваме не за вашето доверие, а за това да бъдем ваши работници! Да изпълняваме това, което вие, хората от малките населени места, от кварталите в града, от всички сфери – култура, спорт, образование, бизнес, здравеопазване, предложите да реализираме като политика за развитието на нашата община”, заяви Манолов.
Предизборната среща завърши с прекрасните изпълнения на Фолклорен ансамбъл “Сидер войвода”.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново