Костадин Костадинов: „Стилян Найденов отива категорично на балотаж“

Публикувано на вт, 24 окт. 2023
266 четения

„Възраждане“ след изборите категорично ще бъде втора политическа сила, а съвсем скоро – и първа, обяви лидерът на партията Костадин Костадинов на среща със симпатизанти и избиратели във Велико Търново. Стилян Найденов отива на балотаж в старата столица за кметските избори според направените проучвания, заяви Костадинов.
„Една от основните ни цели е преосноваването на българската държава, а то няма как да се случи със зависими хора. Нужни са ни смели мъже и жени, които да бъдат пример за подражание, а не да изпълняват определени инструкции като хората, които в момента управляват държавата. Те са марионетки, които изпълняват инструкции от американското посолство. Всяка седмица колите на посолството са пред Министерския съвет. „Възраждане“ е едно оръжие за изграждането на нова България, каквато и нашите възрожденци са искали – свободна, независима, обединена и благоденстваща държава.
Категорично сме втори и отиваме на балотаж във В. Търново. Направили сме проучвания в някои градове и старата столица е сред тях. На тези избори „Възраждане“ ще бъде категорично втора политическа сила по брой на гласове, на кметове и общински съветници. Което ще постави въпроса кога точно „американското правителство“ ще подаде оставка, след като претърпи разгромна загуба на изборите. Това ще е най-късно напролет“, заяви в препълнената зала на читалище „Искра“ Костадин Костадинов.
„Една четвърт от живота ми е минал във В. Търново – пет години учих тук редовно и още толкова задочна. Обичам много този град, той неслучайно е известен като старата българска столица. В. Търново трябва да бъде най-красивият град в България и кметът трябва да се погрижи за това. Да бъде най-посещаваният туристически център, но и местните хора да има какво да работят, да се развива индустрията и още много неща.
Велико Търново заслужава Стилян Найденов да стане кмет. Човек, който през годините се е доказал с едно основно качество – безпристрастност. Още повече, че е награждаван за разследваща журналистика. Но това е само професионалната страна на нещата. Той е един достоен мъж, който може сам да взима решения. И има пълната свобода да прави това и от нашата организация. Хората, които ще бъдат избирани за кметове, са кандидати от „Възраждане“ само до 29 октомври. След втория тур те вече ще са кметове на всички. Не искам хората, които избираме, да са партийни пионки, а да имат самостоятелно мислене“, добави лидерът на „Възраждане“.
„Виждате, че надпреварата във В. Търново е между двамата кандидати на правителството и нещо ново в наше лице, от което градът има нужда, за да излезе от този застой. Хората виждат лоши улици, лоша инфраструктура, липсват тротоари, липсват паркоместа, туризмът не е на ниво. Това трябва да се промени! Имаме специална визия и за обществения ред и сигурност, създаване на инспекторат с общинска екополиция. Работим за децентрализация, всички финансови потоци да бъдат насочвани към общинския център. А кой е общинският център – Арбанаси в момента гъмжи от валяци, асфалтира се предизборно. „Турбокръговите“ кръстовища във В. Търново се проектират за трети път и пак не се завършват в срок“, очерта някои от проблемите Стилян Найденов и увери, че има цялостна концепция за развитието на старопрестолния град.
„Кампанията ни върви изключително добре. Те имат само два хода – или да увеличат вота за Панов, или да намалят нашия вот. Затова е много важно хората да отидат да гласуват, дори и да не е за нас. Има ли ниска избирателна активност – купеният вот, корпоративният вот, манипулираният вот ще надделеят. Вашият глас има смисъл. Като стане „Възраждане“ втора политическа сила, ще имаме пълното право да кажем на ПП-ДБ: изнасяйте се с куфарите вкъщи! Ние отдавна трябваше да сме първа политическа сила, но не могат да ни спрат, могат само да ни забавят. Един ден ние ще управляваме и това, което в момента се говори за Унгария и Орбан, ще се говори за България и „Възраждане“. Бъдете уверени в това!“, обърна се съм избирателите в старата столица Костадин Костадинов.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново