Кметът на Свищов бе отличен в конкурса “Икономика на светло”

Публикувано на вт, 26 мар. 2024
113 четения

Кметът на Свищов Генчо Генчев бе номиниран и отличен заедно с БНБ и Фискалния съвет на Република България в категорията „За личност или организация, допринесли за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция“ в конкурса “Икономика на светло”на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). .
В номинацията направена за кмета Генчев се изтъкват реализирането на редица политики, които ограничават сивите практики и осъществяват превенция на неформалната икономика и нерегламентираната заетост. Те включват създаване на директна връзка с европейските институции посредством специално създаден Европейски център в България; приемане на комплекс от мерки за насърчаване и подкрепа на инвестициите и намаляване на административните тежести; подобряване на осигуряването на човешки ресурси и умения посредством успешна трудова интеграция на украински бежанци и ограничаване на практиките на недекларирана заетост на територията на общината от тяхна страна.
Номинациите за наградите са направени чрез широко обществено допитване сред членовете на Асоциацията на индустриалния капитал в България, всички социални партньори, членовете на Обществения съвет за ограничаване и превенция на неформалната икономика и недекларираната заетост, в чиито състав влизат представители на редица държавни институции, и медиите.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново