Карти за пътуване на символични цени, преференциално паркиране пред дома и достъпна среда на инвалидите във В. Търново

Публикувано на вт, 10 окт. 2023
757 четения

При огромен интерес премина срещата с възрастни хора и членове на Съюза на инвалидите в техния клуб „Търновград“ с кандидата за кмет на „Възраждане“ Стилян Найденов и членовете на листата Венцислава Йорданова, Пенко Пенков, Александър Брайнов и Веселин Койчев. Повече от час продължи дискусията, като след това присъстващите поискаха серия от индивидуални срещи с кандидатите, които им подариха последно поколение глюкомер за измерване на кръвната захар и пълен комплект тест ленти.
„Ако получим доверие и управляваме, ще работим за това инвалидите от цялата община да имат обща карта за всички линии на символични цени, възможност за преференциално паркиране пред домовете, а представители на отделните организации ще бъдат включени като експерти във всички дискусии и комисии, които решават казуси за достъпна среда и публична инфраструктура, както и по въпроси, свързани с хората от третата възраст и увреждания“, бе категоричен Стилян Найденов.
Общинска и екополиция, приемен ден на кмета и справяне с проблемите с паркирането, презастрояването и чистота на въздуха, бяха основните теми на въпросите, които кандидатите на „Възраждане“ коментираха. Те са и сред основните акценти от предизборната програма на Найденов.
Възрастните и инвалидите не скриха и разочарованието си от състоянието на града и Общината, начинът по който се изграждат новите пътни съоръжения във Велико Търново, високите данъци и лошата инфраструктура. Кандидатът за кмет Стилян Найденов им обеща публично, че няма да се виждат само преди избори, тъй като за него контактът с хората е приоритетен.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново