Каракачанов: „Листата на ВМРО за изборите е една от най-добрите във В. Търново“

Публикувано на вт, 10 окт. 2023
798 четения

 

Във Велико Търново се проведе работна среща с активистите и кандидатите за кметове и общински съветници на ВМРО-БНД за региона на Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец, където партията участва самостоятелно със свои кандидати за кметове и листи за общински съветници. Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов лично присъства на срещата и обяви своята подкрепа за кандидатите от листата.
„Триградието има общи проблеми, свързани с недобрата инфраструктура, с липсата на инвестиции, с недоброто поддържане на кварталите и сериозни проблеми с развитието на този регион, който заема ключово място в Централна Северна България. В тези три общини ВМРО има амбициите активно да участва в местното самоуправление и да води откровена и разумна кампания с избирателите“, заяви областният лидер на ВМРО-БНД и кандидат за кмет на Община Велико Търново доц. д-р Милен Михов.
„Неслучайно отново сме заложили на доц. Михов, познат на великотърновската общественост и като народен представител, и като общински съветник, и като учен и преподавател от Великотърновския университет. Листата на ВМРО за тези избори е може би една от най-добрите, които сме издигали, а като гледам и другите листи във В. Търново – една от най-добрите. Наблюдавайки отделните кандидати за кметове, има хора, които заслужават внимание, но има и странни случаи като това как за кандидат на „Възраждане“ се явява човек на Делян Пеевски. Това е много интересно, но великотърновци сами могат да си направят изводите. В България явно политическите премятания станаха мода – гледаме депутати от БСП, които после станаха „промяна“, едни други пък оттам отидоха в ИТН и сега са независими… Но хората имат глави на раменете си и могат да избират“, заяви Красимир Каракачанов.
Целта според него е ВМРО-БНД да затвърди силното си присъствие по местата, където го има. „Това е идеята, защото нещата, които се наблюдават в държавата като глобални процеси, не вещаят нищо добро за българския народ. Вече се уморих да повтарям, че тези измислени герои от сглобката, най-вече тези от ПП-ДП, просто имат за цел да разсипят държавата по чужда поръчка. Ето, стачките на енергетиците и миньорите: това, което „промяната“ подписаха като „зелена сделка“ да затворим ТЕЦ-овете и въгледобива, а съвсем скоро ще затворим и последните два блока на АЕЦ „Козлодуй“ и ще продадат за жълти стотинки двата реактора, показва, че тези хора нямат самостоятелно мислене. Когато искаха да подпишат споразумение със стачкуващите, те приеха условия „ако това не противоречи на Брюкселските директиви“. Извинявайте, но ако Брюксел утре реши да разтури България, няма да се съпротивляваш, защото това противоречи на директивите ли?! Нещата ще стават още по-зле, защото тези хора обещават, без да имат намерение да изпълняват. Нали бяха обещали, че от септември ще вдигнат заплатите на преподавателите от висшите учебни заведения? Това не се случва. Един ден ще си отидат там, откъдето дойдоха, а нашите деца и внуци ще им плащат заемите.“
Според Красимир Каракачанов това няма как да не проличи във вота на хората в местните избори. „Хората го усещат и по гърба си, и по джоба си – това което прави прави т.нар. „сглобка“, която се управлява от ПосолствоТО. Така че резултат ще има. Освен кандидатурата на доц. Михов, единственият сериозен негов опонент по качества е сегашният кмет Даниел Панов, останалите кандидати са или подставени лица, или някакви опити за политически пиар“, добави Красимир Каракачанов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново