Кандидатите за съветници на ПП “Общество за нова България”: Да превърнем Трапезица в постоянно арт пространство

Публикувано на нд, 1 окт. 2023
861 четения

Калина Широкова, Бончо Генчев, Розалина Панова и Преслав Николаев се включиха в благотворителен мач

Кандидатите за общински съветници на ПП “Общество за нова България” откриха предизборната си кампания с водосвет в храм “Рождество на Пресвета Богородица” във Велико Търново. 31 представители на бизнеса, науката, културата, спорта и журналистката влизат в надпреварата за местния парламент с бюлетина № 38, а водач на листата е Калина Широкова, която два мандата е зам.-председател на Общинския съвет в старопрестолния град. След водосвета тя заедно с кандидатите за общински съветници поднесоха цветя пред паметната плоча на музей “Възраждане и Учредително събрание”. Официалната част за старта на предизборната кампания пък се проведе в Регионална библиотека “Петко Р. Славейков”.
“Участваме в тези избори с един изключително силен отбор от личности, доказали се в своите области. Вярвам в нашия успех, защото такива общински съветници са гордост за всеки град. Ние сме доказали какво можем и затова нашето мото е “Гласувай за опита”. Никога не сме предавали и няма да предадем доверието на хората. Основните приоритети в нашата програма са да работим за облагородяването на кварталите и малките населени места в общината, за модернизирането и ремонта на училищата, за енергийната ефективност, да осигурим по-благоприятни условия за инвестиции, да подпомогнем малките компании, частни производители и хората с увреждания да имат достъп до европейски средства, да развием селския туризъм, да помогнем на младите кадри от висшите учебни заведения да намерят своята реализация на територията на община Велико Търново. Не сме забравили и хората на културата. Нашето желание е да превърнем Трапезица в постоянно арт пространство за концерти и спектакли. Искаме да изградим и лифт до Арбанаси”, каза Калина Широкова.
Ден след откриването на предизборната кампания кандидатите за общински съветници на ПП “Общество за нова България” Калина Широкова, Бончо Генчев, Розалина Панова и Преслав Николаев се включиха с дарения в благотворителния мач на Лайънс клуб Велико Търнова и млади таланти на футболен клуб “Етър”. Събитието, което се проведе на спортния терен “Трифон Иванов”, имаше благородната кауза да събере пари за лазарен скенер на офталмологично отделение.
Кандидатите за общински съветници на ПП “Общество за нова България” започват и обиколка по малките населени места, където всеки ще може да се срещне с тях и да сподели своите проблеми, а те от своя страна да предложат как да бъдат решени.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново