Кандидатът за народен представител от ГЕРБ Евгени Стоев: “ГЕРБ изпълни обещанието си да върне авторитета на България”

Публикувано на вт, 16 Апр. 2013
355 четения

Евгени Стоев

Най-важното нещо, което успя да направи ГЕРБ през последните четири години, е да върне авторитета на България и да извоюва средствата от европейските фондове. Същите средства, които унизително бяха блокирани заради управлението на тройната коалиция и които ГЕРБ обеща да върне на българските граждани.
Ние обещахме, че светът отново ще започне да гледа на нашата държава като на уважаван, надежден и предвидим партньор, и изпълнихме това обещание. До момента европейската солидарност ни осигури 24 млд. лева, които освен за инфраструктура са за инвестиции и развитие на предприятията, за социалната, културна, образователна и здравна сфера, за земеделието.
Благодарение на европейските пари днес виждаме как изглежда площадът “Цар Иван Асен II”, имаме уникална за Балканите туристическа атракция – мултимедийния посетителски център. Виждаме обновени десетки училища и детски градини в цялата област, паркове и храмове. Укрепиха се свлачища и речни брегове. На много места се подобри инфраструктурата.
Всичко това трябва да се продължи, категоричен е икономистът Евгени Стоев, който е част от листата на ГЕРБ за Великотърновска област.
Правителството на ГЕРБ успя да договори 32 млд. лева за периода 2014-2020 година. Това са средства, които ще влязат в българската икономика, пари за иновации, образование и наука, икономически растеж, младежка заетост, развитие на регионите и земеделие.
Други 150 млн. лева са предвидени за ограничаване на младежката безработица в отделните региони, обясни кандидатът за народен представител.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново