Инж. Емануил Манолов: Наградата “Фасада на годината” доказва качеството на проектите в община Павликени

Публикувано на пн, 23 окт. 2023
254 четения

Над 120 събития годишно изпълват културния календар на Павликени, който кандидатът за кмет с номер 1 обещава да надгради

Община Павликени получи наградата “Фасада на годината” за отличната си работа по проекта за реконструкция на сградата на Народно читалище “Братство-1884”. Статуетката “Златна фасада” – първо място в категория “Термично саниране”, беше връчена на церемония в София.
Наградата се връчва заради изпълнението на проекта за реконструкция, саниране и газификация на читалището в Павликени, чрез който сградата значително обнови външния си вид.
Професионално жури, съставено от водещи специалисти в строителния бранш, оцени и определи кои обекти най-добре съчетават творческото виждане на архитекта с качеството на материалите и професионализма при изпълнението.
Това е поредното доказателство и оценка от външни специалисти за добрата работа, която екипът на общинска администрация под ръководството на инж. Емануил Манолов е постигнал в изминалия мандат.
Обновената сграда на НЧ “Братство-1884” вече посреща културни събития през всички сезони на годината. Оборудвана е и с модерна озвучителна и осветителна система.
Община Павликени организира над 120 културни събития годишно, а поредният стратегически проект на общината ще позволи още повече качествени събития за всички възрасти.
Опазване на местното културно-историческо наследство и продължаване на утвърдените през последните години културни традиции във всяко едно населено място в община Павликени е приоритет още от първия ми мандат.
Подкрепяме местните традиции и обогатяваме културния живот във всяко едно населено място. Много от тези инициативи дойдоха от местните хора, които на драго сърце подкрепихме.
Гордост за Община Павликени е колекцията от съвременно изкуство, която събрахме благодарение на международния арт пленер “Павликени и светът”. Павликени натрупа голяма колекция фотографии благодарение на фотопленера “Павликенския край и неговите хора”. Гордост е, че съвместно с фондация “Никола Гюзелев” осигуряваме стипендии за млади оперни певци и почитаме нашия прочут съгражданин.
През новия мандат предстоят още ремонти на културната ни инфраструктура. Обновени ще бъдат читалищата в с. Върбовка и с. Недан.
Чрез новия автобус на Общината ще осигурим участието на нашите самодейни състави в конкурси, надпявания и фестивали из цялата страна – желано от тях самите и важно за нашата общност.
Културата е нашата самобитност и номер 1 в бюлетините за “БСП за България” гарантира, че Павликенският край ще развива, утвърждава и опазва своето културно наследство!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново