Доц. Милен Михов: “Предлагаме решения и ще ги изпълним”

Публикувано на пт, 19 мар. 2021
161 четения

Доц. д-р Милен Михов, кандидат за народен представител от ВМРО и водач на листата
в 4 МИР – Велико Търново, представи основните акценти в програмата на организацията

– Доц. Михов, каква е визията на ВМРО за следващите 4 години?
– След като изпълнихме немалко от предизборните си обещания от 2017 г., сега си поставяме още високи цели. На тези избори излизаме с ясна и изпълнима програма за развитие на икономиката, високи доходи, опазване на традиционните ценности, които ни правят българи и гарантират националния интерес и сигурност.
– Върху какво акцентирате в програмата?
– Наша основна цел в кампанията за парламентарните избори през 2021 е да покажем, че България има нужда от нормалност, диалог между партиите и институциите, обединяването около общи цели за справяне с основните проблеми – демографската криза, икономическото развитие, социалните неравенства, етническата маргинализация, националната сигурност.
Повишаването на доходите до края на новия мандат са приоритет и това включва: увеличаване на средната работна заплата до 2500 лв.; увеличение на средната пенсия до 700 лв. на всички българи, които имат изискуемия трудов стаж и 30% среден ръст на пенсиите; увеличаване на заплатите на учители, университетски преподаватели, лекари и медицински персонал; увеличение на парите за втората година майчинство, така че да достигнат 80% от минималната работна заплата и да се повишават с нея. В момента майчинските за втората година са 380 лв. на месец, а минималната работна заплата е 650 лв.
По отношение на социалната програма предвиждаме отпускане на ваучери за лекарства по 70 лв. на месец за бедните пенсионери и хронично болни българи, както и ваучери на стойност 100 лв. за почивка в български курорти за всеки български пенсионер, работещ, студент и ученик. Припомням, че още миналата година внесохме такива текстове като постоянна действаща мярка в Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за туризма. Това ще е не само социална придобивка, но и шанс за рестарт на бранша.
– ВМРО брани много отговорно изконните български ценности и дух, чието възпитание започва в семейството. Какво сте заложили в тази посока?
– От създаването си преди 128 г. ВМРО е единствената организация, която не е отстъпила и няма да отстъпи от родолюбието и патриотизма, в т.ч. християнските и семейни цености. Ние категорично сме заявили, че българското семейство се състои от майка, баща и техните деца – синове и дъщери, а не от родител 1, 2 или 3. В програмата ни са заложени и няколко ключови тези, свързани със законодателството в областта на семейното право, по които имаме договореност за съвместна работа с една от най-големите родителски организации – “РОД Интернешънъл”, а именно: ревизия на законодателството, свързано със закрила на децата при съобразяване с принципите на “Конвенцията за правата на детето”; съвместна работа по предложението за нов “Социален кодекс”; отмяна на “Закона за социалните услуги”; премахване на практиката за извеждане на деца от биологичното семейство; взаимодействие и сътрудничество за разработване на нова демографска политика в България и стимулиране на отговорното, многодетно родителство. Разбира се – безплатна ясла и детска градина за всяко българско дете, както и безплатни учебници и учебни помагала за всички ученици до 12-и клас.
– Какви икономически антикризисни мерки предвиждате?
– В условията на стопанска криза най-важните мерки са тези, които стимулират инвестициите и предприемаческата инициатива, което от своя страна води до растеж. Тук мога да спомена отпадане на данък дивидент, което е добър знак към родните предприемачи и стимулира инвеститорите. Също така намаляване на данъка върху едноличните търговци от 15% на 10% и отпадане на “данък уикенд”. Фокусът ни ще бъде насочен и върху изготвяне на Национална стратегия във връзка с Пакета за кръгова икономика. Тя включва осъществяване на дейности, водещи до намаляване на използването на първични суровини или увеличаване използването на странични продукти и вторични суровини. През годините ние последователно поддържаме развитието на ядрената енергетика в България и изграждането на втора атомна електроцентрала в Белене. Реализирането на проекта Белене ще има огромно значение за развитието на нашия регион чрез привличането на стратегически инвестиции, създаване на високотехнологични системи, откриване на нови работни места, изискващи висока квалификация и създаващи голяма принадена стойност.
– Каква е позицията на ВМРО по отношение на външната политика?
– България не може да допусне фалшификации и подмяна на историческата истина за миналото и езика на населението в РС Македония. Конфликтът ни с македонизма е неизбежен. Лъжата и измамата за нашата история не може да бъде допусната в Европа. Ние, българските патриоти в България и Македония, ще спрем това безумие. Случаят с певеца Васил Гарванлиев, който представлява РСМ в Евровизия е показателен колко далеч от европейските ценности са днешните управляващи в Скопие. Един български гражданин е подложен на публични обвинения само защото е българин по произход. България трябва да се превърне в регионален лидер на Балканите. Защото БЪЛГАРИЯ е НАД ВСИЧКО!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново