Десет фирми се борят за ремонта на покрива на ОУ “П. Р. Славейков”

Публикувано на ср, 15 сеп. 2021
726 четения

Десет фирми са подали офери по обявената обществена поръчка за избор на изпълнител за ремонтните дейности на покрива на ОУ “П. Р. Славейков” във В. Търново. За изпълнението му са предвидени над 155 000 лв., като средствата са от бюджета на Общината.
Най-ниска цена за изпълнението е предложена от ЕТ “Ас-Строй – Янко Славчев” – 102 047 лв., а най-високото ценово предложение е на “Нордстрой” ЕООД – 147 638 лв. Останалите кандидати са “АБВ Билдинг” ЕООД, “Стройко” ООД, “Гандър” ЕООД, “Съвременни системи” ЕООД, “Ник строй 2000” ЕООД, “Мистрал 7” ООД, “Бургос Строй” ЕООД и “Бг Строй – Д” ЕООД.
Ремонтът на училището е наложителен, тъй като по покрива има счупени или разместени керемиди и капаци, от където прониква вода в сградата. Самите керемиди са остарели и се саморазрушават от атмосферните условия. Вследствие на течовете има изгнили летви и греди от конструкцията на сградата. Улуците също са стари и амортизирани. Според проекта на Общината ще бъде направен ремонт на покрива, заложена е подмяна на керемидите и полагането на топлоизолация. Изпълнителят предстои да бъде избран. Съгласно изискванията времето за извършване на планираните ремонтни дейности е до три месеца.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново