Депутатът от ВМРО доц. д-р Милен Михов проведе поредица от срещи в Свищов

Публикувано на вт, 5 Февр. 2019
131 четения

Редовна приемна проведе в понеделник в Свищов депутатът от ВМРО доц. д-р Милен Михов. По-рано през деня той участва и в специална среща с членове на пенсионерски спортен клуб (ПСК) „Нове“ – Свищов, на който е почетен член от 2016г.

По време на срещата, която продължи повече от час, бяха обсъдени различни въпроси, засягащи социални теми; бъдещето и единството на коалиция „Обединени патриоти“; отбраната и модернизационните проекти във въздушните сили. Повдигнат бе и въпросът за решението на Народното събрание да се преговаря за новите самолети. Доц. Михов подчерта, че в този процес България води преговори не с фирми, а с държава и придобиването на самолетите ще стане с международен договор.

Особена дискусия породиха въпросите, касаещи незаконните инвалидни пенсии, реформата в ТЕЛК, както и преизчисляването на пенсиите за прослужено време и възраст.

Пенсионерите от спортния клуб изразиха изключителното си задоволството от поканата на доц. Михов да посетят отново Парламента след великденските празници. Първото влизане на ветераните в спорта в законодателната сграда бе през 2017 г., когато посещението им бе изцяло финансирано от депутата. В края на разговора доц. Михов почерпи своите домакини и си пожелаха взаимно здраве и успехи в предстоящите евроизбори.

През деня депутатът бе приет от кмета на Общината Генчо Генчев. Двамата обсъдиха провеждането на 16 май в Свищов на част от инициативата на военното министерство „Бъди войник“.На открита сцена парк „Калето“, под звуците на оркестъра на ВМС, представяне ще направят Сухопътни войски и Военоморски сили. Кампанията има за цел да представи военната служба и да породи интерес у младите хора за служба в армията и постъпване в Националния военен университет.

В тази връзка припомняме, че министърът на отбраната Красимир Каракачанов приключи дългогодишния спор с Община Свищов и върна на Общината бившите военни казарми в града. Правителството отпусна 5000 лв. за обновяване на военния паметник на 33 Свищовски полк.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново