Даниел Панов: Започваме мандата в добър диалог с изпълнителната власт

Публикувано на пн, 11 Дек. 2023
194 четения

“За разлика от миналата година, сега в краткосрочен план имаме сравнителна стабилност от бюджетна гледна точка. Имаме яснота и за инфраструктурни общински проекти в размер на близо 2 милиарда лева. Този път те са заложени поименно в държавния бюджет, ресурсът е осигурен, от нас остава да се мобилизираме и през 2024 година да имаме активен строителен сезон. Искам да благодаря на всички колеги, че 98% подадохте проектни предложения.
Започваме мандата в добър диалог с изпълнителната власт и с обещание за комуникация и чуваемост за нашите искания и предложения”, заяви председателят на УС на НСОРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов при откриването на първата среща на местната власт за новия мандат. Според него резултатът от настоящата среща трябва да бъде положителен най-вече по въпросите по всички проблеми, които има в общините и отговорите, които те ще получат от изпълнителната власт. Това е времето, в което се мисли за новите планове, проект, за инициатива и дългосрочното развитие на общините. Пред общините има много неизвестни, посочи Панов. НСОРБ се надява общините да се мобилизират и да имат активен строителен сезон.
През новия мандат сдружението ще работи да се изгради механизъм, който да не ощетява нито една българска община, работа за подобрена прозрачност, актуализация на данъчните оценки, поумняване на инфраструктурата чрез цифровите технологии, инвестиране в интелигентни системи, публичност на финансите, привличане на инвеститори и развитието на общините като цяло и др.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново