Даниел Панов в „Елмот“: Инвестициите в инфраструктура в новия мандат: Булевард „Габровски“, „Полтава“, „Яворов“, „Мармарлийска“, „Козлуджа“ и още 20 улици

Публикувано на пт, 27 окт. 2023
306 четения

Булевард „Никола Габровски“, „Полтава“, „Пейо Яворов“, „Мармарлийска“, „Козлуджа“, „Борис Богданов“ и още 20 улици във Велико Търново са заложени за основен ремонт в новия мандат. Това обяви кметът Даниел Панов на среща в едно от най-големите предприятия във Велико Търново – „Елмот“. Той представи планираната инвестиционна програма, включваща над 13 км. улична мрежа в различни части на града.
По проектирането вече се работи. Булевард „Габровски“ и останалите 13 км. улици са включени и в инвестиционната програма на държавното ВиК-дружество. Регионалното прединвестиционно проучване (РПИП) за смяната на водопроводите, което е 90% от техническите проекти, е одобрено в МРРБ, а ВиК-дружеството ще кандидатства по Програма „Околна среда“ за финансиране. Общината ще осигури средствата за преасфалтирането“, обясни Даниел Панов.
В одобрените РПИП са също улиците „Беляковско шосе“, „Гео Милев“, „Сергей Румянцев“, „Д. Поляков“, „Елин Пелин“, „Колю Гайтанджията“, „Трапезица“, „Черноризец Храбър“, „Средна гора“, „Стара Планина“, „Тракия“, „Мизия“, „Трети март“, „Момина крепост“, „Никола Кабакчиев“, „Емилиян Станев“, „Йордан Вишовградски“.
Преработва се и проектът за улица „Крайбрежна“, отговори Даниел Панов на поставен въпрос. Концепцията е да се създаде пешеходна и велоалеля, започваща още от парк „Боруна“, с места за отдих за отдих и локални арт-пространства покрай р. Янтра. Новата концепция за улица „Крайбрежна“ бе тема специално организирано от Община В. Търново Лятно училище по архитектура, събрало десетки студенти и преподаватели от България и Сърбия. А с идейния проект ще може да се кандидатства още през януари 2024-а година по новата програма за трансгранично сътрудничество между Румъния и България.
За всички планирани инвестиции са нужни две важни условия – работеща държава и работещ общински съвет, завърши Даниел Панов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново