Даниел Панов: Проектираме нов водопровод за Никюп, държавното ВиК-дружество ще го изгражда

Публикувано на вт, 24 окт. 2023
317 четения

Пътят за архитектурния резерват Никополис ад Иструм, както и пътят от Никюп за Боруш за поредна година чакат държавно финансиране за цялостен ремонт. Има проекти, издадени са строителни разрешения, а отсечките са важни за развитието на селото. Търсим разрешение и на проблема с безводието, който се дължи на сушата и на остарялата водопроводна мрежа, по която загубите са големи. За това ще работим заедно с кмета на община Велико Търново Даниел Панов и с общинските съветници от ГЕРБ, посочи в приоритетите си от управленската програма Йорданка Атанасова, кандидат от ГЕРБ за кмет на Никюп.
От два месеца се изработват заданията за проектиране на ново трасе на водопровода за Никюп, селото е включено и в ремонтната програма на ВиК, уверяват от държавното дружество. Общината е поела ангажимент за проектирането, за да ускори темповете с които се работи по обновяването на ВиК системата, но изграждането е задължение на водоснабдителното дружество.
Незнайно къде потънаха един милиард лева от държавния ВиК Холдинг. Процесът е бавен, трудности има с държавното финансиране, но ще се справим заедно с водния проблем, заяви пред жителите на Никюп Даниел Панов, кандидат на ГЕРБ за четвърти мандат за кмет на община Велико Търново.
Опонентите ни казваха, че „асфалт не се яде“, но сега се вижда, че всички проблеми започват и завършват с асфалт. Такива са и проблемите с двата важни пътя за жителите на Никюп, които са част от 24-е километра пътна мрежа, за която се чака финансиране от МРРБ, допълни Панов. Заедно с община Горна Оряховица се работи по ремонта на пътя за Никополис ад Иструм, защото трасето е със смесена собственост между двете общини, поясни той. Даниел Панов пое ангажимент да помогне на Йорданка Атанасова – кандидат за кмет на населеното място, и в село Никюп хора да имат своя площадка за разделно събиране на отпадъците от домакинствата, с което да се ползват отстъпки от дължимата такса смет.
За догодина ще бъде увеличен бюджета на програмата „Местни инициативи“, с чиято финансова подкрепа допълнително се облагородяват населените места в община Велико Търново, заяви Даниел Панов.
Със злоба и омраза нищо градивно не може да се постигне. Гласувайте за опита и предвидимостта, за хората, които знаят как се работи и са го доказали, призоваха кандидатите за общински съветници от ГЕРБ. Никюп има своите общински съветници в листата на ГЕРБ – застрахователят Мирослав Трифонов и юристът Росен Иванов, които ще продължат да работят за развитието на селото. Никюпските земеделски производители благодариха на кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Красимир Йорданов и Камен Илиев, създатели на съботния фермерски пазар във Велико Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново