Даниел Панов: Приет навреме бюджет на държавата ще ускори темпото на инвестициите в общините

Публикувано на нд, 8 окт. 2023
152 четения

Готови сме с проекти за 24 км. улици и пътища във Велико Търново и общината

„С екипа ми сме планирали конкретни инвестиции в инфраструктурата в града и населените места. Много от проектите вече са окомплектовани напълно и са подадени за финансиране по различни европейски и национални програми. За някои са издадени и разрешения за строеж, което отваря процедурите за избор на изпълнители. Надяваме се избраните фирми да изпълнят добросъвестно своите задължения. Сред тези проекти са както основни ремонти на главни улици, така и на основни довеждащи улици към кварталите и на отсечки вътре в тях, а също и на 24 км. пътища между населените места“ – това заяви кандидатът за нов управленски мандат като кмет на Велико Търново Даниел Панов на среща с десетки великотърновци, работещи в „Мегапорт“ – една от най-важните за икономиката на града и общината компании.
Многобройни въпроси и теми бяха обсъдени по време на разговора, а Панов и кандидатът за общински съветник от отбора на ГЕРБ с номер 7 Георги Марков се постараха да отговорят конкретно и откровено на всеки поставен въпрос.
Всички междублокови пространства в квартал „Колю Фичето“ имат изработени проекти за облагородяване и обособяване на паркоместа. За новата бюджетна година са предвидени и ремонти на улиците „Мизия“, „Тракия“, „Стара планина“ и др. От новия Общински съвет зависи бюджетът на общината да бъде гласуван с предвидените пари за ремонти, коментира Панов по време на срещата.
„За да можем да реализираме инвестициите с темповете, които поддържахме преди 2021 г. е нужно обаче нещо основно – правителството да работи и държавният бюджет да бъде приет навреме, а не през юни или август, както през 2022-а и 2023-а година. Засега решението за внасяне на Закона за държавния бюджет е отложено за месец ноември, което означава, че общините ще имат твърде кратки срокове, за да приемат местните бюджети преди Коледните празници“, подчерта Даниел Панов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново