Даниел Панов пред жители на кв. „Бузлуджа“: 49 жилищни сгради сме подали по новата програма за саниране

Публикувано на вт, 10 окт. 2023
2941 четения

Община Велико Търново кандидатства за саниране на 49 жилищни блока. Документите им са подадени в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, чака се оценката. Това обяви настоящият кмет на старата столица Даниел Панов на среща в най-големия квартал „Бузлуджа“ с хора, живеещи в района на улиците „Деньо Чоканов“ и „Иларион Драгостинов“. Четири от блоковете са на ул. „Деньо Чоканов“, а само в тях живеят близо 2000 великотърновци.
По изричното разпореждане на Панов екип от експерти от Общината оказа пълно съдействие и подпомагаше по всички възможни начини етажната собственост, за да бъдат спазени кратките срокове, които държавата определи за кандидатстване.
„При управлението на Борисов програмата за саниране вървеше с високи темпове. Успяхме да обновим близо 35 жилищни сгради. След смяната на властта през 2021-а година санирането бе спряно. Като председател на Сдружението на общините винаги съм отстоявал тази програма, защото тя има огромна социална насоченост и реално подкрепя хората. Винаги съм отстоявал и санирането да е безплатно за гражданите“, коментира Даниел Панов, кандидат от ГЕРБ за четвърти управленски мандат.
По време на срещата конкретни казуси, поставени от гражданите, веднага намериха решение. Изкуствени неравности ще бъдат монтирани по ул. „Иларион Драгостинов“ – между Дома за стари хора и спирка „Втора“ в квартал „Бузлуджа“. Нови паркоместа ще бъдат оформени на мястото на съборената незаконна барака, ще бъде изграден и нов тротоар в посока СУ „Вела Благоева“. Оптимизирано ще бъде осветлението в парк „Бузлуджа“.
Нови беседки и паркова мебел ще бъдат поставени в зелената площ между блоковете срещу Дома за възрастни хора. Местните жители благодариха на Даниел Панов и общинските съветници Деян Хаджийски и Миросавл Трифонов, че са спасили пространството от близо два декара и не са позволили то да бъде застроено, отказвайки промяна на предназначението му и планирана продажба от предходно ръководство на общината. По време на управлението на Панов нито един общински имот на територията на Велико Търново не е бил продаван за жилищно строителство, а обратното – няколко пъти Общината изкупуваше терени, за да се реализират проектите за нова детска градина и инфраструктура в кв. „Бузлуджа“.
Жителите на кв. „Бузлуджа“ изразиха задоволство и от друг проект, реализиран в последния мандат на Панов – изграждането на улиците „Народни будители“, „Иван Хаджидимитров“ и „Димитър Благоев“, както и четирилентовия участък от ул. „Иларион Драгостинов“ – новата бърза връзка на квартала с ул. „Магистрална“ и бул. „Никола Габровски“.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново