Даниел Панов: Облагородяваме западния район на кв. “Бузлуджа”

Публикувано на вт, 10 окт. 2023
376 четения

Предвидена е нова връзка с ул. “Никола Габровски” и 250 паркоместа

Облагородяване на целия западен район в кв. “Бузлуджа” вече е обект на проектиране, съобщи Даниел Панов на среща с близо 100 жители на квартала, на която им представи идейната концепция. Тя предвижда нова улица, чрез която директна връзка ще получат улиците “Георги Измирлиев”, “Борис Богданов” и ул. “Никола Габровски”. Трасето е уточнено, задвижена е процедурата за отчуждаване на двата парцела, продадени от предходни ръководства на общината.
Канализация, отводняване, нови тротоари, джобове за съдовете за смет и цялостно преасфалтиране предвижда проектът, посочи Панов, който е кандидат за четвърти управленски мандат. Близо 250 нови паркоместа ще бъдат създадени в междублоковите пространствата и отклоненията към 10-те жилищни блока в района.
Сдруженията на етажната собственост ще отговарят за разпределението на тези паркоместа, каза още Даниел Панов.
“Благодаря на моите съграждани както за отделеното време, така и за активността, зададените въпроси и идеите, по които заедно намираме работещи решения. Хората отлично разбират, че през 2021 и 2022 година нефункциониращата държава блокираше работата на кметовете и това удряше директно по исканията на гражданите”, коментира Даниел Панов.
Хората в кв. “Бузлуджа” имат и отличен избор за общински съветници – и Камен Илиев, и Деян Хаджийски имат голяма заслуга за проектирането на новия район. А със своя опит в местната власт важна помощ за градоустройствените проекти ще оказва и Георги Марков.
В зелените площи ще бъде оформена нова детска площадка по искане на живеещите.
Панов съобщи още една добра новина за жителите на кв. “Бузлуджа” – пазарът, където всяка събота фермери и земеделски производители предлагат своята продукция, ще бъде обновен. Реновирането на пространството и закупуването на нови шатри ще бъдат включени в инвестиционната програма за следващата година. Това ще помогне и за развиването на фермерския пазар, създаден по инициатива на кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Камен Илиев и Красимир Йорданов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново