Д-р Юлия Тонкова от ВМРО: Грижата за семейството е в основата за решаване на социалните проблеми

Публикувано на чт, 26 окт. 2023
115 четения

Д-р Юлия Тонкова е дипломиран лекар по “Обща медицина”, “Хомеопатия” и “Здравна просвета”. Тясната ѝ специалност е “Детски болести”, има и магистратура “Здравен мениджмънт”. Заместник-председател е на Великотърновския общински съвет в мандат 2019-2023 г. От 2017 г. е председател на женската структура на ВМРО във Велико Търново. Обществената ѝ цел е повишаване на здравната култура на населението.

– Д-р Тонкова, имате зад гърба си един мандат на общински съветник, бяхте и зам.-председател на Великотърновския общински съвет в предходния мандат. Какви са вижданията Ви за ефективността на работата му по отношение на предизборни обещания?
– Предизборните обещания на кандидатите за общински съветници са тяхна лична отговорност и морал. Ефективността, съответно и неефективността на работата на Общинския съвет се определя от този, който е спечелил изборите.
– Като жена, майка и лекар как виждате реализирането на важните точки от програмата на ВМРО, свързани с политиките за решаването на демографския проблем и подобряване на здравната, семейната и социалната политика?
– Смятам за напълно възможно разрешаването на демографския проблем чрез стимулиране на образованата раждаемост, повишаване на здравната грамотност на населението, борба със зависимостите и агресията сред децата, изглаждане на социалните различия в учебната среда. Изграждане на ценности, базирани на отговорността и изпълнени задължения!
Ценностната система е нещо, което човек гради цял живот – не само виждането му за света, а и неговото поведение. Грамотността не е в четенето и писането, а в умението да четем и пишем, както умението да се храним. Да ревизираме прочетеното, да го анализираме и да можем да го изложим – това е грамотност. Нейните корени са в семейството и поставянето му на преден план е базисно за решаването на останалите социални проблеми.
– Защо е важно избирателите не просто да гласуват, а да изберат бюлетина номер 4? Какво е Вашето послание към всеки един от тях?
– През годините ВМРО направи много стъпки в посока социална политика, които дейности бяха “присвоени” от другите политически сили и те си ги приписват като актив. ВМРО е организация с политически морал, ние не сме иззели направеното от никого, не сме си приписали чужд актив и това ни прави една достойна и конкурентна в изборите организация. Моето послание към избирателите е: да погледнем към бъдещето с разум и отговорност за Бъдещето на нашите деца, за Оцеляването на България!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново