БСП – В. Търново, подреди депутатската си листа

Публикувано на пн, 1 Апр. 2013
1426 четения

Областният съвет на БСП във Велико Търново подреди листата си с кандидати за народни представители за предстоящите парламентарни избори с тайно гласуване. В него участваха 35 социалисти от 36 членния състав на ръководния орган. Водач е областният и общински лидер на червените в старата столица Марияна Бояджиева. Тя бе определена с решение на националния съвет на партията.
Второто място е за гражданската квота. Очаква се на него да бъде поставен Петър Кънев, бивш народен представител и съветник на президента Георги Първанов.
Третото място заема Милка Христова, председател на общинската организация на БСП в Павликени. Христова е и председател на Районната потребителска кооперация. Адвокатът Николай Илчев се нарежда на четвърто място.
При тайното гласуване петото е заел председателят на БСП в Г. Оряховица – Георги Рачев, след него е Марин Богомилов – общински съветник в железничарския град и председател на земеделска кооперация в Поликраище. Седмо и единадесето място в листата са отредени за коалиционни партньори.
На осмо място е председателят на свищовската организация на БСП Милен Манолов, деветото е за Стефан Стефанов, говорител на партията и председател на Младежката организация на социалистите във Велико Търново. Десетото място заема Илиян Маринов, председател на БСП – Стражица.
Весела Лечева, която беше номинирана за листата, си е направила отвод на заседанието. Не исках моето име да бъде гласувано в листите на БСП за Велико Търново с цел да отпадне голяма част от напрежението, което съществуваше да не би да бъда избрана”, каза Лечева, цитирана от “Фокус”.
Предстои листата да бъде утвърдена на заседание на Националния съвет на партията, което ще се проведе в следващите няколко дни. 6 април е крайният срок, в който листата трябва да бъде регистрирана.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново