Близо половин милион лева за улични дупки дава Община Горна Оряховица

Публикувано на вт, 17 Мар. 2015
294 четения

408 220 лв. от общинския бюджет на Горна Оряховица ще бъдат похарчени тази година за ремонти на селски пътища и за кърпенето на улични дупки в общинския център и в 9 от населените места. В ход е процедурата по обществената поръчка за избор на строителните фирми, които да направят основните ремонти на пътищата Никюп – Крушето и Паисий – Стрелец, както и текущите ремонти на улици в Горна Оряховица и селата Върбица, Крушето, Писарево, Правда, Янтра, Стрелец, Горски долен Тръмбеш, Горски горен Тръмбеш и Паисий, посочи кметът инж. Добромир Добрев. Строителството е разчетено с прогнозна стойност 340 183 лв. без ДДС. Ремонтът включва изкърпване на асфалтовата настилка и преасфалтиране на отделни пътни участъци или на цели улици, а по улиците с нетрайна настилка по селата ще се насипва трошен камък или фрезован материал.
За пътя Никюп – Крушето са разчетени 83 333 лв. без ДДС. За пътя Паисий – Стрелец прогнозната сума е 51 520 лв. без ДДС. Изкърпването на уличните дупки в града и по селата ще се финансират максимум с 205 330 лв. без ДДС.
Община Г. Оряховица има 54,5 км общинска и 386,7 км улична пътна мрежа. През последните години е извършена цялостна реконструкция на основните пътни артерии в централната градска част на общинския център и на част от общинската пътна мрежа. Поетапно се рехабилитират най-компрометираните участъци от пътната настилка в града и селищата на общината. Новите междуселски пътни и улични ремонти трябва да са приключили до края на 2015 г.
З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново