45 пъти беше променян общинският бюджет

Публикувано на ср, 21 Ное. 2012
198 четения

С 3,432 млн. лв. се е увеличил бюджетът на Община Велико Търново в резултат на 45 промени за деветмесечието на тази година. Към края на септември бюджетът достига 59 103 049 лева, отчете главният финансист на Общината Мариян Маринов пред бюджетната комисия към ОбС. Във финансово изражение най-големите промени са трансферът за 1,5 млн. лева от министерството на Симеон Дянков. Парите са за асфалтиране на разкопаните улици по водния проект. Другата по-голяма промяна е преводът на 600 000 лева за ремонт на футболния терен на стадион “Ивайло”.
Успяваме да си плащаме сметките и да удържаме просрочията, коментира пред съветниците Мариян Маринов. Поддържаме нормално функциониращ организъм, наречен община. Резерв почти нямаме, но чакаме възстановяване на разходи, посочи главният финансист. Не можем да имаме високи приходи, когато бизнесът е зле. Работата на Общината е да регулира някои правила, подчерта директорът на дирекция “Бюджет и финанси”.
Все още в общинския бюджет не са преведени дължимите по ОП “Регионално развитие” 2,5 млн. лева за ремонта на парковете във В. Търново. Документите ни сега се гледат от управляващия орган в МРРБ. Надяваме се до 15 декември да получим сертификат от Министерството на финансите и парите да ни бъдат възстановени, каза Маринов.
З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново