444 хризантеми подариха на великотърновки от ВМРО

Публикувано на вт, 24 окт. 2023
206 четения

Чудесен жест към дамите от старопрестолния град направиха кандидатите от листата на ВМРО в местните избори по повод 130 години от основаването на организацията. 444 хризантеми бяха подарени в час пик по централните улици на Велико Търново. Всички приемаха жеста с усмивка на лицето и благодарност за оказаното внимание.
„Това е наша традиция – да приключваме в последните дни всяка кампания с цветя за нашите дами. С това подчертаваме уважението си към жените във Велико Търново, които са пазителки на българските традиции, майки и съпруги, носещи огромна отговорност за семейството и възпитанието на бъдещото поколение“, коментира кандидатът за кмет на община Велико Търново от ВМРО-БНД доц. д-р Милен Михов.
С тържествен концерт в салона на читалище „Искра“ бе отбелязана 130-ата годишнина от основаването на ВМРО. „ВМРО е наследник на една легендарна организация, която винаги е поставяла общонационалните цели над партийни и политически интереси. Ние днес с гордост в съвременните условия носим този принцип на националното достойнство и добруването на всички българи, грижата на държавата и на всички обществени и политически фактори за закрила на българската нация, нейната култура, икономика, нейните интереси. Това е което прави непреходни ценностите на ВМРО, това е, което днес ни дава увереност в нашия успех и на местните избори. Днес ние въставаме срещу политическото лицемерие, политическата измама и политическата кражба. Лицемерието на обявилите се за „промяна“, които доведоха страната до тежки финансови изпитания. Измамата на онези, които развяват националистическия флаг, но търгуват със статуквото. Кражбата, която е недопустима под каквото и да е име. Затова днес апелираме към гражданите на Велико Търново да подкрепят онези хора, които познават, хората, които са доказали със собствения си живот и обществена кариера своята почтеност. Нека хората избират с разум и отговорност“, заяви пред препълнената зала областният лидер на ВМРО-БНД и кандидат за кмет на Велико Търново доц. д-р Милен Михов.
Той завърши словото си със стихове, които изразяват духа на организацията: „Тирани, ний чудо ще направим, с юнашка кръв ще ви удавим и пак ще се освободим!“. Това е рефренът на песента „Изгрей, зора на свободата“, написана през 1922 г. от Александър Морфов – брат на голямата певица Христина Морфова, по заръка на Тодор Александров. „Това е клетвата, от която няма да се откажем и няма да спрем да водим битката за България, за Велико Търново и нашите деца. Да живее България, да живее ВМРО!“, завърши доц. д-р Милен Михов.
Тържествената среща продължи с изпълнения на Хор за македонски песни при Народно читалище „Парашкев Цветков“ – Плевен и ансамбъла на читалище „Искра“ – Велико Търново, които предизвикаха вълна от емоции и аплодисменти от страна на присъстващите.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново