3,5 млн. лева ще харчи за чистота Г. Оряховица

Публикувано на вт, 20 Дек. 2022
112 четения

На 3 483 783 лв. възлизат прогнозните разходи за извършване на дейностите по чистота за следващата година в община Г. Оряховица. Според план-сметката на администрацията такса битови отпадъци догодина си остава същата, като за сметосъбиране, сметоизвозване и осигуряване на съдове са заложени 1 584 000 лв. За поддържане на улици, алеи, паркове, площади и други територии са заложени 1 157 539 лв., а за проучване, проектиране, закриване и мониторинг на депа са планирани 742 244 лв.
Такса битови отпадъци за гражданите на Г. Оряховица и Долна Оряховица е 5,2 промила, а за хората от Драганово, Първомайци, Поликраище, Писарево и Върбица – 5,6 промила. За жителите на Правда, Янтра и Крушето е 6,1 промила, а за Стрелец, Горски горен Тръмбеш, Горски долен Тръмбеш и Паисий – 6,6 промила. За недвижимите имоти, собственост на граждани, ползвани за производствени, търговски и други нужди, налогът е 7,4 промила.
За държавните и общински училища в Г. Оряховица и останалите населени места в общината са съответно 3,6 и 1,6 промила. За юридическите лица такса битови отпадъци е 7,8 промила.
Предложението на общинската администрация относно приходите и разходите по чистотата ще бъде гласувано на заседанието на Общинския съвет.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново