Търновски депутат оглави листата на „Възраждане“ за евровота

Публикувано на вт, 16 апр. 2024
704 четения

Народният представител от Велико Търново Станислав Стоянов оглави листата за евродепутати на „Възраждане“. Това стана ясно, след като от партията официално обявиха имената на евродепутатите си за предстоящия вот на 9 юни.
Любопитното е, че на челните две места в националната листа са именно номинираните от структурите във Великотърновска област. Станислав Стоянов бе издигнат от всички организации в областта, а вторият в листата – журналистът Петър Волгин, бе номиниран от структурите във В. Търново и Свищов. “Когато човек се занимава с журналистика, неговата задача е освен информиране, разширяване на свободата. Смятам, че така ще можем да се борим за свободата. “Възраждане” е единствената партия която има смелостта да се опълчи срещу статуквото”, заяви Волгин.
На челните места в листата, която е от 17 души, следват Рада Лайкова – председател на „Възраждане“ в Берлин, Александър Алексиев, председател на младежката организация на партията в София, депутатът Димчо Димчев и др.
Костадин Костадинов обяви критериите, на база които са били взимания решения за профила на кандидатите за евродепутати: “Отговарят на три условия – да са родолюбци, да поставят българския национален интерес преди всичко. На трето място, те са отчетливо работливи и ефективни в работата си досега. Ще бъдат открити и демократични”, заяви той. Минимум четири мандата от общо 17 места за Европейския парламент е целта пред „Възраждане“.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново