200 души от Пчелище повече от час препитваха кандидатите на ГЕРБ

Публикувано на ср, 17 Апр. 2013
386 четения

С 15 лалета на 15 април жителите на Пчелище посрещнаха кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ, която е с номер 15 в бюлетината. От великотърновското село кандидатите започнаха в понеделник поредицата си срещи с избиратели. Над 200 души изпълниха читалището, за да се срещнат с областния лидер на партията Даниел Панов и кандадат-депутатите – Евгени Стоев, Мирослав Петков, Деян Хаджийски, д-р Николен Стойнов, Галина Чолакова и Станислава Стоянова. “Заставам зад тези хора, защото съм убеден, че ще помагат и вярвам в тях. За година и половина като кмет на Община Велико Търново доказах, че изпълнявам обещанията си. Кандидатите за народни представители от ГЕРБ са отговорни хора и също ще спазят поетите пред вас ангажименти. Затова с открито лице ви призовавам – гласувайте за тях, гласувайте с номер 15 в бюлетината”. С тези думи Даниел Панов се обърна към жителите на великотърновското село. Той призова хората да не вярват на популистки и лъжливи обещания за нереално високи пенсии и заплати, защото доходите на всички зависят от икономиката. Панов не скри, че инвеститорският интерес, въпреки кризата, се засилва във Великотърновска община, доказателство за което са

близо 700-те разкрити нови работни места

за последната година. Областният лидер на ГЕРБ бе категоричен, че никога досега комуникацията между държавната и местната власт не е била толкова добра, както при правителството на ГЕРБ. България очаква много европейски пари, договорени от Бойко Борисов. За да бъдат те усвоени обаче, трябва да има правителство, което работи и с което да има комуникация. Затова е много важно ГЕРБ да състави правителство, е категоричното мнение на Даниел Панов.
“Вашето бъдеще не може да бъде разигравано на търг. Вашите пенсии и заплати не са стъпка в наддаването. Представители на различни партии ще вдигат непрекъснато мизата и ще ви обещават по 600 и по 1000 лева заплата. Така в обещанията си някои могат да стигнат и до

100 000 лв. минимална работна заплата.

Ние, за разлика от други политически сили, сме достатъчно отговорни и няма да участваме в тези популистични наддавания. Защото каква е реалността – 2 милиона работещи българи изкарват прехрана за себе си и за още 5 милиона безработни, пенсионери, деца. Как точно могат да се вдигнат толкова много заплатите? Най-лесно е с чисто популистични цели следващото правителство да изтегли кредити, с които да увеличи заплатите. Но тези кредити ще ги изгладуват впоследствие нашите деца и внуци… Защото не може дълго да харчиш повече от това, което имаш”, каза на присъстващите и кандидат-депутатът Евгени Стоев. Той не скри, че правителството на ГЕРБ е отчело грешките си по отношение на доходите и че в следващия мандат ще работи за увеличението им. “Ние обаче неизпълними обещания нама да даваме”, заяви общинският лидер на партията във Велико Търново, пред когото бе поставен и проблемът с дупките по пътищата край селото. “Когато се заехме с инфраструктурата от БСП започнаха да говорят, че хората не ядат асфалт.

Асфалтът обаче може да “храни”

добрата инфраструктура предполага инвестиции, а те разкриват работни места”, каза кандидатът за народен представител, който е втори в листата на ГЕРБ. Добрите пътища спасяват и животи, съгласиха се присъстващите. Според националната статистика, цитирана от Стоев, през 2008 година по пътищата на страната са загинали 1050 човека. През 2012 жертвите на катастрофи са наполовина по-малко – 590. Местните жители разказаха, че неотдавна заради лош път младежи с мотор са претърпели жесток пътен инцидент край селото.
Проблем с личния лекар, който обслужва Пчелище, е на път да бъде разрешен, научиха хората от д-р Николен Стойнов. Тревогите си по отношение на местното здравеопазване те му разкрили неотдавна, по време на негова изнесена приемна като общински съветник. Разговори, които хирургът впоследствие провел с великотърновски джипита, вече са довели до резултат и е намерен доктор, който е готов да обслужва селото.
Предстои да се организира общоселска среща, на която хората да се запознаят с евентуалния си бъдещ лекар. Ако предложението на д-р Стойнов бъде одобрено, от юли жителите на Пчелище ще могат да разчитат на медицинските грижи на новото си джипи.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново