11,64 милиона лева отделя старата столица за пътни ремонти и нови улици за 4 г.

Публикувано на вт, 19 юли 2016
370 четения

11,64 милиона лева с ДДС е максималната сума, която отделя Община Велико Търново за пътни ремонти и изграждането на нови улици в старата столица и населените места за следващите 4 години. Това е прагът на обществената поръчка, по която се търси строителна фирма, в чиито задължения влиза и кърпенето на дупките по междуселските пътища и просветляването на общинската мрежа. В сумата за 48 месеца се залага и почистване на малки свличания на земни и скални маси върху пътното платно и наноси, окосяването, подравняването и оформянето на пътните банкети. Парите ще бъдат харчени и за извършване на необходимите изпитвания и лабораторни изследвания, както и за отстраняване на проявени дефекти през гаранционните срокове, които строителните фирми ще предложат. В задълженията на изпълнителя влизат още боядисване на стоманените конструкции на мостове, подмяна на мантинели, пътните знаци. Ремонти и поддръжка на тротоарите също са включени в бюджета на обществената поръчка.
Организацията на работа е с по-голяма тежест при оценяването от точките, които ще носи предложената от кандидатите цена. Мерките за безопасност и организацията на строителните бригади, описанието на последователността на работите и технологията за изпълнението им носят 60 точки, а цената за извършеното строителство – 40, при оценката на офертите на кандидатите да усвоят 11,64 млн. лв.
Като финансов критерий пред кандидатите се поставя изискването от пътни ремонти и ново строителство да има годишен оборот от поне 1,5 милиона лева за всяка от последните три години. Поставят се изисквания и за броя и вида на тежката строителна механизация.
Офертите на кандидатите ще се приемат до края на работния ден на 1 август.
Това е голямата обществена поръчка, която беше спряна със заповед на кмета Даниел Панов на 14 март заради неточности и подновена в края на юни.
В момента консорциум “Търновски пътища” по договор с Община Велико Търново изпълнява пътните ремонти и новото строителство на улици и тротоари.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново