Започнаха ремонтните дейности на повече от 45 улици в Свищов

Публикувано на нд, 3 Февр. 2019
83 четения

В началото на месец февруари беше направена първа копка на една от улиците в ж.к. „Рила“, които ще бъдат основно ремонтирани в Свищов. Мащабният проект за над 4.5 млн. лв., ще обхване повече  от 45 улици, на които ще бъде подменен водопроводът и ще бъде положен нов асфалт. Лошото състояние на уличната мрежа е основен проблем на жителите в Свищов от десетилетия, а това е и основната причина, която мотивира общинското ръководство да осигури финансиране за основен ремонт на най-компрометираните улици в града.

На церемонията „първа копка“, заедно с гражданите, присъстваха и представители на фирмите изпълнители, към които кметът на Свищов Генчо Генчев се обърна с пожелания за ползотворна работа, като подчерта, че към качеството на извършваните дейности няма да бъде правен компромис – „Много държим всичко да бъде извършвано качествено и в срок. За нас е важно това, което правим за подобряване качеството на живот на нашите съграждани, да може да се използва безпроблемно години напред.“. Той допълни още, че се надява подмяната на водопровода да приключи до средата на месец май 2019 година.

По традиция, първата копка и предстоящите ремонтни дейности бяха осветени от отец Михаил, който благослови мащабния проект.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново