Започна ремонтът на спортна зала “Септември” в Свищов

Публикувано на вт, 27 апр. 2021
34 четения

Кметът на Свищов Генчо Генчев даде старт на ремонтните дейности на Спортна зала “Септември” в града. За обновяването ѝ през февруари т.г. държавата осигури финансиране в размер на 1 630 000 лв.
Спортната зала е построена през 1997 г. и оттогава не са извършвани ремонтни дейности за подобряването на състоянието на сградата. Поради опасност от самосрутване, в резултат на активизация на свлачищните процеси в района, през 2018 г. беше затворена, а всички спортно-масови дейности на закрито бяха преустановени.
Спортната зала е едноетажна сграда със застроена площ от 1214 кв. м. Въведена е в експлоатация през 1997 г. Заложените строително-монтажни дейности предвиждат укрепване на сградата, цялостно реновиране и подмяна на водопроводната, канализационната и отоплителната инсталации, които са в изключително лошо състояние. Ще бъде направена топлоизолация на стените, а дървената и метална дограма ще бъдат подменени с ПВЦ или алуминиева дограма. Предвижда се също доставка и монтаж на слънчеви колектори на покрива на сградата, които ще захранват с топла вода заложените два бойлера за санитарните помещения, които също ще бъдат основно ремонтирани. Според техническите изисквания е заложено още смяна на вътрешните дървени и метални врати с алуминиеви профили. В инвестиционния проект е предвидено и обособяване на едно санитарно помещение за хора с намалена подвижност и доставка на устройство за придвижване на инвалидни колички по стълбите.
Изпълнител на ремонта е фирма “Коев – СД” ООД, определена с обществена поръчка.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново