Вандалски прояви не пожалиха и детските площадки в Свищов

Публикувано на чт, 18 юни 2020
146 четения

Откраднати врати от дървените огради, счупени пейки и разрушени съоръжения за игра могат да се видят на детските площадки в Свищов, които само до преди година бяха основно ремонтирани.
През 2018 година, по настояване на жителите на дунавския град и след направен оглед на състоянието на детските площадки за игра в града, общинското ръководство предприе действия по обезопасяване и обновяване на детските кътове и местата за отмора край тях.
През 2019 година всички детски площадки в Свищов бяха основно ремонтирани и с подменени съоръжения за безопасна игра на малчуганите. Една година по-късно състоянието на голяма част от тях е отново за ремонт. Вандалските прояви на недобросъвестни граждани за пореден път демонстрираха липса на отговорност и зрялост. Посегателството над кътовете за игра е не само посегателство върху безопасността на най-малките, но и върху правото им на безгрижни детски игри.
Община Свищов апелира към всички граждани да пазят общественото имущество и да подават сигнали за нарушители, като изразява категоричното си становище, че всякакви прояви на вандалщина ще бъдат строго съблюдавани и санкционирани.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново