Вандали вилняха в местността Паметниците край Свищов

Публикувано на вт, 2 февр. 2021
90 четения

Вандали са вилняли в местността Паметниците край Свищов, сигнализираха бдителни граждани. На полянката до големия паметник са правени дрифтове с моторно превозно средство, което е довело да пълното унищожаване на тревната площ и нарушаване целостта на терена. Това ще лиши за дълго време жителите и гостите на града от игри и забавления на мястото, тъй като неговото възстановяване ще изисква продължителни грижи.
Ръководството на Община Свищов изразява силно възмущение от вандалския акт в местността Паметниците и разочарование от това, че усилията, които Общината ежедневно полага за създаването на приветлива жизнена градска среда, не се оценяват от хора, които посягат с лека ръка на направеното и поддържано с много труд от страна на общинските служители.
“Скъпи съграждани, бъдете бдителни и непримирими към подобен вид прояви. През последните няколко години в община Свищов са ремонтирани, според нуждите и възможностите, голяма част от историческите и културни забележителности. Осъвременени са детските площадки и системно се поддържат в изряден вид зелените площи и парковите зони. Това изисква много усилия и ежедневен труд, които за повечето хора остават незабелязани. Затова апелираме към Вас: Нека бъдем добри стопани! Заедно да пазим и се радваме на приветливите зелени площи и обществени места в нашия град!”, призовават от местната администрация.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново