В Свищов ще се проведе среща за правата на сезонните работници

Публикувано на вт, 14 сеп. 2021
41 четения

Свищов ще бъде домакин на една от срещите, организирани от Агенция по заетостта, относно правата на сезонните работници. Тя ще се проведе на 23 септември. Целта е да се повиши осведомеността на трансграничните сезонни работници за техните права, като освен в крайдунавския град подобни срещи ще има в Перник, Видин и Гоце Делчев. На срещите се предвижда да бъдат поканени и експерти от други организации, които партнират на Агенция по заетостта в тази кампания. По този начин ще се разшири информационният обхват с теми, които вълнуват сезонните работници, като социалноосигурителни права, данъчно облагане и т.н., а всеки, който има въпроси, ще може да разговаря с квалифициран експерт.
В рамките на “Седмицата на Европейския съюз за сезонните работници” всички заинтересовани от подобна заетост лица могат да се запознаят с важна информация, освен чрез срещите на място, и онлайн – чрез видеопрезентация, която до дни ще бъде качена в You Tube канала на Агенция по заетостта.
Също така всички бюра по труда в страната ще бъдат на разположение за въпроси и консултации, свързани със сезонната работа. Експертите на Агенцията по заетостта по места също ще могат да предложат информация и допълнителни материали по темата.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново