В Свищов събират пари за преиздаване фототипното издание на “Бай Ганьо”

Публикувано на пн, 7 Ян. 2019
51 четения

С богата програма Свищов ще отбележи 156-годишнината от рождението на Алеко Константинов. Алековите дни започват на 10 януари, четвъртък, когато от 17,00 ч. в Художествената галерия “Николай Павлович” ще бъде открита изложба на карикатуриста Йовчо Савов. Същия ден, но от 17,30 ч., в изложбената зала на къщата музей “Алеко Константинов” ще започне вечерта, посветена на Радой Ралин и срещата със сина на сатирика Кин Стоянов.
В петък, 11 януари, от 15,30 ч. в Гербовата зала на Община Свищов ще бъде представен лауреатът за 2019 г. в Международния конкурс за къс хумористичен разказ “Алеко”. Час по-късно е официалното откриване на Туристическия информационен център в Свищов. Специален гост на събитието ще е министърът на туризма Николина Ангелкова.
Програмата продължава с факелно шествие от къщата музей “Алеко Константинов” до паметника на Алеко в градската градина и полагане цветя на паметника на Алеко в градската градина.
Алековите дни ще завършат в салона на ПБНЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856” с тържествено честване на 156 г. от рождението на Алеко Константинов и концертната програма на Държавна опера – Русе, която ще представи спектакъла “Империята на мюзикъла”, събрал най-доброто от света на мюзикъла. Ще прозвучат произведения като “Моята прекрасна лейди”, “В града”, “Уестсайдска история”, “Мулен Руж”, “Евита”, “Фантомът на операта”, “Исус Христос суперзвезда”, “Ромео и Жулиета”, “Чикаго”, “Моцарт”, “Елизабет”, “Ребека”, “Джекил и Хайд”, “Оливър”. Зрителите ще видят и чуят на живо Милена Славова, Звезди Керемедчиев от “Ахат” и солистите на русенската опера Даниела Караиванова, Глория Кънева, Александър Баранов, Иван Пенчев, Стоян Стоянджов и Пламен Бейков.
Цените на билетите за спектакъла са по 4 и 6 лева. С набраните средства от концерта ще бъде преиздадено фототипното издание на книгата “Бай Ганьо” от Алеко Константинов.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново