Ученици от Свищов със стаж в три испански фирми

Публикувано на вт, 21 сеп. 2021
33 четения

Двадесет ученици от ПДТГ “Димитър Хадживасилев” отпътуваха за испанския град Сарагоса, където ще проведат триседмичен стаж в няколко испански фирми. Мобилността е по проект “Икономисти на бъдещето” – 2020-1-BG01-КА102-078110, Еразъм + и се осъществява в партньорство с местната организация Асоциация “Мундус”. Ръководители са ст. учител Здравка Здравкова, преподавател по предмети от професионална подготовка, и Милена Георгиева – учител по английски език.
За да бъдат одобрени за това предизвикателство, учениците трябваше да преминат редица обучения по професионална, езикова и културна подготовка, всяко от които завършващо с изпит и междинно класиране на кандидатите. Участниците са от професиите: “Икономист-информатик”, “Офис мениджър” и “Организатор интернет приложения”. По-голямата част от тях се обучават в т.нар. дуална форма – учене чрез работа, и скоро ще трябва да се доказват пред свищовските работодатели, с които училището си партнира.
Да работят в офис на чуждестранна компания още преди завършване на средно образование е шанс за малцина млади хора и участието в този проект ща даде на възпитаниците на Търговската гимназия възможността да обогатят своите компетенции и професионалното си портфолио и да бъдат предпочитани от работодателите, а натрупаният опит в международна среда ще бъде безценен за тяхното бъдеще, категорични са от свищовското училище.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново