Свищов събра близо 300 пенсионери от региона на голям спортен празник

Публикувано на вт, 24 май 2016
157 четения

Регионалният спортен празник „Свищов ви зове” събра почти 300 члена на пенсионерски спортни клубове от страната. Поводът за него бе шестата годишнина на местния пенсионерски спортен клуб „Нове”. Освен домакините, в него се включиха представители на спортен клуб „Слънце” – Плевен, спортна група „Панака” към сдружение „Интелект” на учителите и пенсионерите от Луковит, спортен клуб „Дунавски вълни” от Свищов, Спортен клуб „Янтра 11” – Полски Тръмбеш.
Събитието бе открито от кмета на общината Генчо Генчев, който поздрави всички участници в празника, провел се на 20 май в спортен комплекс „Свищов”. Присъстваха още председателят на местния Общински съвет Кристиян Кирилов, Нели Ковачка – заместник-председател на Бълграска асоциация „Спорт за всички”, общински съветници, граждани и гости.
Пенсионерските спортни отбори представиха своите композиции и зарадваха всички присъстващи със своя хъс за изява и добро настроение. Първи се представиха домакините от ПСК „Нове” с треньор Надя Йорданова и музкилна композиция на Маргарита Самоковлиева.
Празникът нямаше състезателен характер, но това не попречи на всички участници да дадат най-доброто от себе си и да покажат завидни за възрастта си майсторски изпълнения.
В празничната програма се включиха много изпълнители, сред които талантливата певица Симона Иванова, трио „Нове” с ръководител Корнелия Чекелева, танцов състав „Павелски мераклии” от с. Павел и други. Хората от третата възраст бяха зарадвани и със специално подготвен рецитал от малки дечица, както и с изпълненията на мажоретния състав към ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” с ръководител Надя Йорданова.
Празникът продължи до ранния следобед, а всички присъстващи получиха почерпка от кмета Генчо Генчев. На рождениците от ПСК „Нове” той връчи и специален подарък – екипи, с които да продължат да представят достойно родния град.
През месец юни в Балчик ще се проведе зонален преглед на пенсионерските спортни клубове от Северна България, а през октомври ще бъде националният преглед в Димитровград.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново