Стопанска академия отново връчи награда в конкурс за Ангелите от Лим

Публикувано на ср, 27 апр. 2016
305 четения

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” отново прояви гражданско отношение, съпричастност и обществена рефлексия с участието си в поредицата събития и тематични прояви, организирани от фондация „Ангели от Лим” в памет на дванайсетте деца, загинали трагично в река Лим – Сърбия на 04.04.2004 г. Помощник-ректорът Венцислав Танев поздрави участниците в конкурса за детска рисунка „Три звездички” 2016, създаден в памет на Боряна, Женя, Светослава и другите „Ангели от Лим”, и връчи награда от името на Свищовското висше училище.
В тазгодишното издание на конкурса участваха 430 деца от цяла България с 467 рисунки. С творбите на младите художници е подредена изложба в „Светиниколско училище”, където се състоя и церемония по награждаване. Носещи привкуса на детското светоусещане, експонираните творби за пореден път демонстрираха цялото пъстроцветие на света такъв, какъвто само техните автори го виждат, зареждайки многобройните посетители на изложбата с детинска радост, възторг и очарование. Рисунките на участниците в конкурса, разпределени в четири възрастови групи, бяха оценявани от жури с председател Пламен Александров и членове културни и обществени деятели от Свищов.
Като „голям приятел” на фондация „Ангели от Лим”, пом.-ректорът на Стопанска академия бе поканен от организаторите да връчи наградите на призьорите от трета възрастова група. Наградата на Свищовското висше училище Венцислав Танев връчи на Центъра за работа с деца в гр. Червен бряг.
Голямата награда на конкурса бе присъдена на 8-годишната Полина Николова от с. Ореш. Изложбата с рисунките на децата-участници ще бъде изложена в „Светиниколското училище” до 1 юни – Денят на детето.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново