Стопанска академия “Д. А. Ценов” подписа меморандум за сътрудничество с БТА

Публикувано на пт, 1 окт. 2021
51 четения

Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов подписа меморандум за сътрудничество с Българска телеграфна агенция (БТА). Съгласно договора висшето училище ще предоставя икономически анализи на БТА, а най-старата информационна агенция ще дава възможност за стажове на студенти икономисти, които един ден могат да работят в дирекция „Икономика”. Меморандумът беше подписан от генералния директор на БТА Кирил Вълчев и ректора на висшето училище проф. Марияна Божинова. Предвижда се в новия кореспондентски план на агенцията да бъдат разкрити прес клубове в поне 15 града, които не са областни, до 2023 г. Един от първите ще бъде в Свищов, който е бил първи в началото на много неща през Възраждането, заяви Кирил Вълчев.

„Щастливи сме, че ни припознавате за център на икономическото познание. Гарантирам ви, че ще произведем много качествени икономически новини, анализи и оценки“, заяви проф. Марияна Божинова. Тя подчерта, че Стопанска академия има  специалисти и преподаватели, които са и практикуващи и участващи в редица управленски, държавни и контролни институции.

Меморандумът за сътрудничество беше сключен в рамките на двудневната Международна научно-практическа конференция „Дигиталната трансформация в контрола и анализа – рискове и възможности”.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново