Шест сдружения на собственици вече подписаха договори с кмета на общината по Националната програма за саниране

Публикувано на вт, 17 Мар. 2015
318 четения

Жилищният блок на ул. „Стоян Ников“ №1А, блок 8

Кметът на Община Свищов Станислав Благов подписа шестия поред договор за участие в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Договорът е със Сдружение на собствениците от ул. „Симеон Ванков“ №4, блок 2. Документите са изпратени за оценка в Българската банка за развитие. Също в процес на оценка от експертите на Банката са документите на Сдружение на собствениците „Бъдеще – ул. „Стоян Ников“ №10“ и Сдружение на собствениците от ул. „Стоян Ников“ №1, блок 5.

Вече са подписани тристранните договори между кмета на общината, Българската банка за развитие и областния управител за жилищните сгради на ул. „Стоян Ников“ №1А, блок 8, ул. „Петър Ангелов“ № 15 и ул. „Патриарх Евтимий“ № 72, ж.к. „Младост“, блок 2.

Предстои обявяването на обществените поръчки за технически паспорт и енергийно обследване на сградите, за които има подписани договори.

В деловодството на Община Свищов е постъпило и седмо Заявление за интерес и финансова помощ от Сдружение на собствениците „Младост – 13“ от ул. „Черни връх“ №79, което се оценява от експертите в администрацията, след което ще бъде подписан договор и с него. Регистрираните в Община Свищов сдружения на собственици по новата програма са 10 на брой.

Към момента Община Свищов остава общината с най-много сключени договори по Националната програма за саниране във Великотърновска област. Според координатoра на програмата за Свищов Стоян Парашкевов, който ръководи ресорната общинска дирекция за управление на проекти, това са дължи на натрупания положителен опит при реализирането на европроектите и отговорното отношение на гражданите в общината, проявили голяма активност и много добра организация при регистриране на сдруженията и попълване на документите.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново