С нов апарат болницата в Свищов подобрява възможностите за диагностика

Публикувано на чт, 11 Юли 2019
162 четения

Eдноглав инжектор SALIENT SH с дистанционен монитор за управление, производство на Bayer Medical Care, вече работи в Отделението по образна диагностика на МБАЛ “Д-р Димитър Павлович”. С навия уред ще се повишат диагностичните възможности на компютърния томограф, осигурен на лечебното заведение по проект “Вашето здраве има значение! – Модернизация на болниците в Свищов и Зимнич”. По този начин лечебното заведение ще осигурява една още по-прецизна, високоспециализирана и отговаряща на съвременните медицински стандарти диагностика.
Средствата за закупуване на инжектора са осигурени както следва: 8761,90 лв. под формата на дарение от Ротари клуб Свищов и 16 438,10 лв. от собствени средства на лечебното заведение.
Възможностите, които новият томограф предоставя /след сключен договор с НЗОК/ и за извънболнична диагностика, осигуряват допълнителни приходи, които допринасят за стабилизиране финансовото състояние на лечебното заведение. Усилията на ръководството на болницата и общинското ръководство за модернизиране на базата и обучение на персонала, както и проявеното разбиране на национално ниво, изразено чрез увеличения финансов ресурс, категорично допринасят за положителни резултати във финансовия баланс на МБАЛ « Д-р Димитър Павлович» – гр. Свищов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново