С близо 200 000 лв. ремонтират фасадата и оградата на ДГ “Слънчо” в Свищов

Публикувано на ср, 10 февр. 2021
45 четения

Предстои ремонт на фасадата и ограда на Детска градина “Слънчо” в град Свищов по проект, одобрен от “Красива България”. Общата стойност по проектното предложение “Ремонт на фасада и ограда на ДГ “Слънчо” възлиза на 175 286 лв., от които 82 384 лв. финансиране от ПКБ и 92 902 лв. собствен принос на община Свищов.
За поредна година Общината кандидатства за участие в проект “Красива България” към Министерството на труда и социалната политика. През 2019 година беше реализирано проектно предложение, ориентирано към същата Мярка М02 “Подобряване на социалната инфраструктура” за изпълнение на дейности в СУ “Димитър Благоев”, а през миналата година по нея беше изградена спортна площадка в СУ “Николай Катранов” в дунавския град.
Към момента в ДГ “Слънчо” се възпитават и обучават 108 деца, за които се грижат 23 човека педагогически и непедагогически персонал.
Настоящото проектно предложение ще допринесе за подобряване на материалната база в детското заведение и качеството на предлаганата образователна услуга чрез осигуряване на безопасна и сигурна среда, категорични са от общинската администрация.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново