С близо 100 хиляди лева облагородяват местността Паметниците в Свищов

Публикувано на пн, 21 сеп. 2020
72 четения

Започнаха дейностите, свързани с цялостното облагородяване на пешеходната зона от края на град Свищов до историческата местност Паметниците.
Ремонтът на 2-километровия участък е финансиран от Община Свищов и МОСВ – по програмата “За чиста околна среда”, а със средствата в размер на близо 100 хил. лв. ще се създаде една приветлива и приятна за разходки зона.
По проекта предстои да бъде извършен цялостен ремонт на настилката, след което ще бъде положена маркировка, обособяваща зоните за пешеходци и велосипедисти. По протежение на алеята ще бъдат създадени места за отдих с пейки и кошчета за отпадъци, а не на последно място ще бъде почистена храстовата растителност и залесено на местата, където това е необходимо.
С облагородяването на една от най-посещаваните зони за разходки в Свищов общинското ръководство ще изпълни още един от поетите си ангажименти, а със създаването на поредното приветливо кътче за жителите и гостите на крайдунавския град Общината дава сериозна заявка за развитие на своя туристически потенциал.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново